1 Sevmek Çalışmak Demektir
Sevmek; bilmem bu kelimeyi içimizde sindire sindire kaç kere söylüyoruz.Kaç defa birbirimizin gözlerinin içine baka baka bu ateşe yanıyoruz.Bilmem kaç defa sevgi pınarından kana kana içiyoruz..?
 
Bir Anne yavrusunu nasıl sever, onu nasıl soğuktan ve sıcaktan kanatları arasına alır korursa ve yüreğinde ki o sevgi ateşini kanı ve canı ile beslediği yavrusunun yüreğine işlerse işte bir müessesede çalışanlarıda birbirlerini böyle sevmeli.
Her gün sevgi ile açılmalı kapıları,sevgi ile merhabalaşmalı eller.Amir,Memurunu, Memur Amirini sevgi ve saygıyla anmalı.Kin ve gururun soğuk duvarları ançak bu şekilde ki sevgi dolu yüreklerde eriyecektir.Sevgi ile tutulan eller ilerde saygının kapısın açacaktır.
Her fert çok iyi bilmeli ki; bir işletmeyi başarıya ulaştıran o, işletmede çalışan insanların birbirlerini sevmesi ve sayması ile mümkün olaçaktır.Çalışanlar arasında gururun ve kinin yeri olmamalıdır.Zira gurur en büyük tehlikedir.Gururlu kişiler o ışıltılı görüntülerini kayıpettiklerinde zayıflıkları ortaya çıkacaktır.Zaten zayıf insanlar arasında Gurur kendini koruyan kalkandır.Öyle ise her zaman vakur olmak kişiyi hünerli ve itibarlı yapacaktır.
 
Görevin büyüğü,küçüğü yoktur.Verilen işin zamanında yapılması önemlidir.,zira görev en kutsal varlıktır.Yaptığı işi küçümseyerek farklı göerevler peşinde koşmak mevcut sosyal yapıyı yıkacağı gibi çalışma barışınıda zedeleyecektir.Hak edilen mutlaka günü geldiğinde hakkını alacaktır.Her ne kadar günümüze siyası yelpazeden dolayı mümkün görünmesede doğruusu hakedenin hakkını almasından yana tavır alınması kadar doğru birşey olamaz.
 
Bu nedenle çalışmak gösteri için yapılmamalıdır.Çalışmak her işletmedeki görevli ve sorumlu kişilerin görevi olmalıdır.
Çalışmak asil görev olduğuna göre çalışanların mevki uğruna birbirlerini kırmalarının ve üzmelerinin mantıklı hiçbir yanı yoktur.Çalışmak ibadet etmektir,çalışmak kişilerin birbirlerini sevmesi demektir.Sevmenin yaş,hele reklamı hiç yoktur.Sevmek Tanrının kullarına bahşettiği en büyük nimettir.Severek çalışmayı,severek birbirimizi taktir etmeyi öğrendiğimiz zaman bütün problemlerimizden kurtulmuş olacağız ki ne mutlu bunu başaran topluluklara..
 
( Sevmek Çalışmak Demektir başlıklı yazı İSMAİLKRKY tarafından 2.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.