Hep mükemmel mi olmalı hayatta. Hiç kusurumuz olmasın mı yani. Peki o zaman yaşamanın ne anlamı var ki. Önemli olan hata yapmak değil midir zaten. Hata yapalım ki bir ders çıkaralım bundan, hata yapalım ki doğrunun yanlışın farkına varalım. Ne yani bardağa 2 damla fazla su koyunca taştığı için kıralım mı bardağı yoksa oturup dövünelim mi suyu neden taşırdım diye ya da bardağı boşaltıp yeniden mi su koyalım. Bence sadece taşan suyu silip bardaktaki suyu içelim. Niye boşa gitsin ki su? Saçma olabilir ama ben bunu hayata benzetiyorum. Şimdi bunu hayatımıza çevirerek yazalım.

 Diyelim ki mutlu mesut yaşarken bir sabah uyandık ki her yerimiz ağrıyor, en sevdiklerimiz bizi yeni girdiğimiz ve bizce çok önemli olan bir ortamda rezil etti, üstümüzde sürekli bi baskı hissediyoruz kısacası hayatımız alt üst olmuş. Napmayı tercih ederdiniz? Sırf bunlar oldu diye hayatınıza son vermek isteyip her şeyden uzaklaşmak mı yoksa ah başıma neler geldi deyip kendi beynimizi yemek mi ya da sürekli keşke şu olmayaydı bu olmayaydı demek mi? Bence atın hepsini bir kenara herkesin başına gelir bunlar deyip dalgaya alıp bakın keyfinize hayatınıza. Şimdi de başka bir bahane bulup diceksiniz ki ama bu işler böyle olmuyor. Peki nasıl oluyor? Tabi size hayatınızı zamanınızı mahvetmek daha kolay geliyordur. Diğer bütün insanlar gibi…

( İnsan başlıklı yazı mavi adalar tarafından 31.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.