Her gidiş gideni vurur aslında. Çok sonra anlar gitmelerin ne çok can yaktığını… Dönemez bir daha giden, vazgeçemez gidişinden!

Bir bumerangdır gidiş. Başladığı yere dönen! Başlangıcın sonu, sonun başlangıcı…her gidiş kalbe indirilen bir darbedir sessiz ve derinden, çok sonra çıkacak etkileri ortaya, çok sonra tıkayacak kalbe giden damarları.

Ayrılığın kırlangıcı uçmaya başladı başımızda.

Allah sonumuzu hayreylesin!

Ruhumu alır gibi gittin, şeytana satar gibi gittin! Çok kötüsün yâr, önümde uçurum var, gözlerin. Kalbimi yar arzu edersen bak neler var sana dair! Gör neler saklı senden taraf!

Kalbimi yara yara ulaşırsın ezeli yarama, yani yârime…

Kaç bakışın yarası var kalbimde.

Kaç dokunuşun heyecanı…

Kaç lafın izi…

Sittin sene beklesem de nafiledir artık! Kalbimden kafile kafile gittin. Oturup yasını tutmam icap eder belki bugün!

Boşadır feryadım figanım.

Boşadır nalem, giryanım, eşkim.

Ruhumu çeker gibi canımdan öyle gittin aşkımdan. Döküldüm sapır sapır ardından. Yaşlarım kurudu kaldı gözümde gönlüm Afrika oldu. Gözlerimin kuyusunda Yusuf saklandı. Yakup’a nur oldu gömleğim. Aşka delil oldu, Züleyha’ya bıçak oldu gözlerim. Leyla’ya söz oldu kalbim.

Bir ceylan ürkekliğiyle gittin. Aslan oldu gidişin. Bir toz bulutu kalktı ardından. Sırtlan gülüşüyle gittin. Timsah gözyaşıyla… Bir maymun iştahı ile kaldım ardında. Bir yılan soğukluğuyla… Bir akrep intiharıyla… Bir çita hızıyla gittin. Ne de hayvanca gittin!

Ne vardı bu kadar çabuk gidecek?

Nen vardı benden gayri, kimin?

Şimdi beni ne hale koyuverdiğini gör. Aramıza nice koca duvarlar ör. Sarmasın seni hüznüm bir soğuk hava dalgası gibi! Üşütmesin seni rüzgârlarım.

Demleniyorum yokluğuna.

Kıvamımı buluyorum, hüznümü.

 Bil diye yazıyorum bunu. Cehennemin dibine demir attım. Gel diyeceksin milyon defa. Oysa gelmeyeceğim bir daha! Ben de senden kamyon kamyon gideceğim.

Ben senden dolu dolu gideceğim.

Sen gitmene bak!
Git keyfim gitte kal!

 

( Bumerang başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 24.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.