Her zaman ki gibi yine uyanmıştım.Bu sefer bülbül sesleri yerine kalbimin sesini dinlemek istiyordum.Çünkü kalbim durmadan seni sayıklıyordu.Koşarak dedemin yanına gittim. Dede, dede bana bir şeyler oluyor dedim. Dedem, gözlüğünü düzelterek: Yine ne var bakalım delikanlı? Nasıl anlatacaktım bilemedim. Dedeciğim midem bulanıyor, kalbim peşinden köpek koştururcasına çırpınıyor, kendimi kanadı kırılmış bir güvercin gibi hissediyorum. Dedem çok hızlı davrandı: Kim bu kız?
Ne kızı dedeciğim kalbim diyorum kalbim acıyor. Dedem bir lafı uzatmayı hiç sevmezdi, zaten bu konuyu da o yüzden dedeme açmıştım. Delikanlı sen AŞIK olmuşsun dedi. Aşık mı?Dedeciğim, peki bu aşkın ilacı, tedavisi yok mu dedim?Dedem yılların verdiği tecrübeye dayanarak: Oğlum aşk ikiye ayrılır:
1)Plotonik aşk 2)Karşılıklı aşk. Eğer seninki 1.şıksa kusura bakma evlat, bunun ilacı yoktur. Artık geceler sana zindan, gündüzler haram olur. Tek kurtuluşu içinden o AŞKI atmaktır, unutma o aşkı içinden atmak hiç de kolay değildir. Neyse, eğer 2.şıksa doğru şıkı bulmuşsun demektir o zaman dünyalar senin olur, kendini rüyalarda zannedersin. Ha dikkat et rüyalar çabuk biter, sevda seline kapılıp gidersin. Eğer gerçek aşkı bulmuşsan ölene kadar seversin. Peki dedeciğim karşımdaki benimle oyun oynuyorsa, aslında sevmiyor da seviyormuş gibi yaparsa? Dedem devam etti. Seven kişi sevdiğinin gözlerine bakar, onu görünce kıpkırmızı olur, sesi değişir, ne yaptığının farkında olmaz çünkü iki seven arasında daima bir elektriklenme oluşur.
Tamam anlamıştım aşkı, acaba o kız da beni seviyor muydu? Koşarak sokağa çıktım,ömrümde bu kadar hızlı koştuğumu hiç hatırlamıyorum,100m koşusuna katılsam emin olun 1.gelirdim. Bir alt sokağa indiğimde ordaydı, arkadaşlarıyla konuşuyordu. Acaba yanına nasıl gidebilirdim? İyice düşündükten sonra buldum! Yanımda duran yaşlı teyzenin karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olarak yanına varabilirdim.Teyzeyi zorla da olsa ikna ettikten sonra yanına varmıştım.Gözlerinin içine bakıyordum ama o yaşlı teyzeye bakıyordu.Kıpkırmızı olmuştum hasta mısın dedi? Sesimin de değiştiğini görünce bence sen dinlenmelisin dedi. Her halinden belliydi o bana aşık değildi. Bir adım atacak halim kalmamıştı, yine başım dönüyor kalbim acıyordu, tekrar teyzeye yalvardım: Teyzeciğim beni karşıya geçirir misin? Yaşlı kadın da çoktan gitmişti. Artık yalnızdım, çaresizdim, belki de bir ömür bu aşkı kalbimde taşıyacaktım. Ertesi gün uyandığımda kendimi hastanenin karanlık odasında buldum. Doktor amca yanıma yaklaştığında: Doktor amca ne oldu bana, neyim var, ailem nerede diye sayıklamaya başladım.Belli ki doktor da derdime derman olamayacağını anlamıştı. O günden beridir hayatımı 1.şıkla sürdürmeye çalışıyorum, ha bu arada dedemle de konuşmuyoruz...
( Ben Aşık Oluyorum Be Dostlar başlıklı yazı Ümit Zafer tarafından 27.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.