Y’ay  şeklindeki  aşk yörüngende   sustum   hayatın tellerine.

 

-Döngüleri, kördüğümleri, çıkmazları  tümleyen  etmenlerden arıtılmış bir  yarın sundum. Temizlik yaptım  içimdeki   kirli   emellerden.

Nefsime yenilmişliğe çare   buldum seninle.

 

İçsel  bir  dönüştü. Bir farkındalık   ışığıdır içten akan.Kendinle  kendini bulma sürecidi. Öz ben’i   tanıtma  filmidir.Yaşanacaklara  iklim olmaktır.Karakteri  güzel niyetlerle sulamaktı.



“İnsan hakikattendir, ancak asla Hakikatin ta kendisi değildir.
Hakikattedir dönüşü, hakikattendir, ama asla Hakikatin ta kendisi değildir.”
Hallac-ı Mansur”

 

 

-Bu kadar hakiki  ve  haktan olan  özümüz var. Neden   kendimiz  dışında   ifrit  tavırlar seriyoruz.

-Tavırlarımız neden ütüsüz.Kırışık amaçlarımız    neden ütüsüz iticilik   oluşturuyor.

-İnsan bilen sürekli bilmeye  odaklı bir  öznedir.Öğrenmeye   kodlanmışız.Bilip yaşıyoruz, bilmeden  zaten yaşamak imkansız  gibi.Bildiklerimizin  uyarlanışıyız.Bildiklerimizin  yaşanırlık çocuğuyuz.

-İnsana hep iyi şeyler öğretilir.Bütün kutsal kitaplar, bütün anne-babalar   hep iyilik kuramı üstüne   bir şeyler öğretir.

 

Ve  biz   bilen  ve anlayan, değerliyiz.Bilmek, anlamaktır,  anlamak sevmektir,  sevmek  güzelliktir,  güzellik , birlikte yaşama  algısıdır.

-Bilmek  sevginin ilmidir  aynı zamanda.Bilen sever, seven bilir   gerçekliği, algıyı, olguyu, iyiliği,  güzelliği.  Farkına varır,  farkındalığın  güdüsünden  , iyiliğin   havzasına gelir.Bilmek, güzel  niyetleri beslemektir.İticiliği  yok etmektir.  Hastalıklı egoları  yok etmektir.İçimizdeki çocuğa  bilinçli   duyusal  duyurucular  yollamaktır.

 

Bilmek, anlayışın kitabına cümle olmaktır. Anlayış, olgunluktur, sevgidir,  anlaşılmaya  hazinedir.Anlatılmaya  anahtır.Şimdi bu  güzel   etmenlerin  hepsi  bilmek üstüne  kurgulanmışlığı bilmeden  yaşamanın iticiliği   sıralanır.

 

*Kendini çok  bilen olarak sunmak iticilik.

*Kendinden, çevrenden,  çok bahsetmek iticilik.

*Zekasından,  kariyerinden,  zenginliğinden   dem vurmak.

*Fiziksel  güzelliğinden,  biyolojik üstünlüğünden bahsetmek .

*Sahip  olduklarını   , benimsediklerini,  sürekli dile  getirmek.

Kısacası  iticiliği   örnekleyen onlarca örnek var.

 

Sahip  olduklarımızın  farkında olmak  bilmektir. Bildiklerimiz,  bize verilen bize aittir. Yakışıklı olmak  bir özelliktir, üstünlük değil. Zeka, bir özellik, üstünlük  değil.

-Bize aitlerimizi   itici olmadan  yaşamanın Bilgelerine katmak gerekir.

 

Yüce  Allah,  dünyayı  bilgelik  üstüne kurdu.Her   şeyi  bilgelik   üstüne yarattı. İnsanın  en   temel özelliği  olarak  da  bilmeyi  sundu.

-İkra…İlk  emir de   Efendimize(SAV)  İKRA   oldu.Her şey, okumak, öğrenmek, bilmek.

 

İticiliğimiz   ütüsüz olabilir.Hayat  hep bize düz ve şık olanı şifrelemiştir.

Kibir  bize ait bir  içsel  eylem;ama   kibir  hiçbir zaman katmamıştır.İticiliği  olan insanların  itliği   vardır.İt , gibi her an   ısırır. Ama   tabiatın doğası  şudur ki o  iticiliğin itliğini  yapanlar  bir gün   tehlikeli masallarda  başka  itler  tarafından    ısırılır.

-Kötünün  kazanımlar    cürmü kadardır. Ama  iyiliğin  sonu    yok.

Disiplin ve uyarılar  iticiliğimize   ayna olmalıdır.  Kurallar,  nasihatlar, iyi  örnekler bizi  kendimizle  tanışmamızı sağlar.

-İticilik bir  ego   hastalığıdır. Karakter  zaafıdır.İçimizdeki  zaafların  açlığıdır.  Doyuma  ulaşmamış   içsellerimiz var.Kendimizle  çatışmaktır.

 

-Hangi peygamber iticiydi. Hangi bilge, hangi alim, hangi ermiş,  hangi kanat  önderi.Üst  örneklerden  de gördüğümüz  gibi .Zeka, bilmeye, bilmek sevgiye, sevgi,  iyiliğe, güzelliğe,  güzel emellere,   uyumlu yaşamaya,  iyi örneklenmeye  götürür.

 

Vahiy  bilginin kaynağından da   uyum,  huzur, birliktelik,  eşitlik,  mülayimlik vardır.  Hassaslarımız  hissidir.Fevri  her şey iticidir.

Üstünlük tavırları   hissi  eylemlerdir.İnsan ,  en çok   hissi olandan incinir.Akli olan  daha çok mantığa, bilgiye  dayalıdır.Bu yüzden   bizi  rahatsız eden  bir şeyi karşımızdakilere de  yapmayalım.

 

-Bilmek, sevmenin anahtarıdır.Bilmek, birlikte yaşamanın kapısıdır.Bilmek,  kendini tanımanın  güneşidir.İçimizi aydınlatalım  ilimle, sevgiyle,  güzelliklerle.

 

( Ütüsüz İticilik başlıklı yazı edward34 tarafından 20.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu