Manevi dünyamızın en büyük saraylarından biridir Ramazan ayı. Paylaşım, sevgi, ilgi, empati koşu halindedir. Susamlı sıcak bir ekmeği içine çeke çeke götürürken onu yemek için nefse dur diyebilmenin coşkusunun yaşandığı andır.

Bir köşede gözü yaşlı bir çocuğun, bir yetimin ve yoksulun çektiği sıkıntıyı hissedebilecek ruh olgunluğunun yaşandığı bir mevsimde rahmetin yağmur gibi üzerimize yağdığı aydır.

Sofralarımız misafirlerin dualarıyla süslenir. İftar sofralarının en alımlı süsüdür misafir. Açlıktan nefeslerimizin koktuğu, sofradaki tüm yiyeceklerin gel bizi ye dercesine bize çağrıda bulunduğu zaman en duyumsuz andır.

Rabbimin rızasıdır her şeyden yüce olan. Ezandır davete icabetin izin sırrı.

Ve beklenen o müthiş an gelir.

Allah’u Ekber nidası yüreklerimizin gökyüzünde çınlar. Besmeleler uçuşur dudaklarımızda. Eller duaya kalkar “Senin için sadece sen ve rızan Allah’ım” Ne mutludur o insan sadece Allah’ı niyetinin zirvesine koymuştur.

Ay tebessümüyle eşlik eder iftar çadırlarının paylaşan ruhlarına.Yıldızlar ışıl parıldar oruçla aydınlanan yüreklerin yüzlerinde.
Yemek bir ibadettir, gün boyu Allah’ı yaşayanların o masum dudaklarında bir damla su hayattır.

Aslında ibadetin hayatın ta kendisi olduğunun bilincine varılıştır. Eşimizin ağzına koyduğumuz bir lokma sevgimizin kutsileşmesidir. Yürekler yeniden vecde gelerek sevgiyi yaşar.

İftar sevgilinin vuslatına ermek için özlemle yanan sevgililerin duyduğu heyecandır. İftar en yücenin yüceliğine şahit olunan andır.
Nihayet iftarla farkına varılan yüceliğin huzurunda insan olmanın onuruyla sevgiliye şükranlarımızı sunmak için miraç yoluna çıkma vakti gelmiştir.

Yolcu yolunda gerek. Yolundan alıkonulan hedefe varamaz.

Yüceltmek insanlığımızın ruhuna iliştirilmiş en kutlu sırdır. İşte melekler göklerde dualarla inananları anıyor. Camilerde, mescitlerde, evlerde omuz omuza vermiş Allah sevgisiyle dolu olanlara eşlik ediyor. İşte bir melek sağımda, birisi solumda, birisi ardımda, birisi önümde meleklerle örülmüş bir hale içinde yükseliyorum sevgililerin en ulvisine.

Seni seviyorum ey Rabbim.

Seni seviyorum ey Rabbim.

Hatalarım beşer oluşumun sonucu af diliyorum. Ey Tevvab!

Cehaletim zayıflığımın sonucu bilgi istiyorum ey Alim!

Huzurunda cennetin eşsizliğinin kokusunu duyumsuyorum. Ne olursun bu kokuyu yüreğimde ebedileştir.

İftarlar senin en büyük ikramın şükürler olsun Ey en sevgili en sevgili!

Teravihler şükrümüzdür kabul eyle ey Mucib!



( İftarlar Ve Teravihler başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 25.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.