Günümüzde, rakamsal olarak bilemiyorum ama sayılarının her geçen gün arttığından emin olduğum edebi paylaşım sitelerinden biri olan "Sen de Yaz" a bir şekilde üye oldum. Okuyor ve boyum ölçüsünde  ben de yazıyorum.

Seçkin bir edebi site olduğu kesin. Ancak; burada yazanlar gerçekten profesyonel ve üstadların yer aldığı, diğer yeni yazmaya başlayanlara  kapalı olan bir site midir anlayamadım.

Hemen her gün hicivlerle ve göndermelerle "bu şiir mi""nasıl bir şiir bu""yorum avcıları" "ego tatmincileri" gibi kendilerinin istediği veya beklediği veya beğenmediği tarzda yazanları aşağılama, küstürme gibi söylemlere  sıkça rastlanmaktadır.Yanlış yerde miyim diye düşünmüyor değilim. Bu tarz söylemler kendileri gibi düşünmeyenleri kırmakta ve üzmektedir. Eğer edebi yönden elit, üstad kişilerin oluşturduğu  bir site ise, yeni gelenler  bir ön elemeden geçirilip öyle yazmaları ve üyelikleri kabul edilmelidir.Veya etkili ve yetkililer tarafından özel mesajla yazınız bu sitede yayımlanacak kalitede değildir şeklinde uyarılmalıdır. Öyle olunca da her kes duracağı yeri bilir ve ona göre hareket eder. Genele eklenip, panoda kalan bir yazı hemen herkesi töhmet altında bırakır.

Aynı zamanda bilmek isterim. İyi şiir nedir? Nedir bunun ölçüsü ve kim neye göre değerlendirir? Hiç bir edebi değer taşımasa dahi, kişi yüreğinden geçenleri dökmüş ve paylaşmışsa, okuyucu da kendisini bulmuşsa sorun yoktur.O çok bilenler (!) üstadlar (!) daha ilk satıra baktıklarında değer yargılarına uymayanları okumazlar ve zaman yitirmezler.Beğenmediği, tarzı olmayan bir kalemin de sayfasına uğramazlar. Sorun da kalmaz.

Aşağılayıcı tutumlar,  yazmaya çalışanları  veya  kendince yazanları edebiyat ve şiire küstürür.Bu da edebiyata vurulan bir darbedir. Günümüz şiiri tarzıyla da, söylemiyle de, yazımıyla da eskiye, bilindik ölçülerde değildir. (hece, aruz hariç) kalıp gerektirmez.Yeni bir akımdır ki Sezai Karakoç dönemiyle başlamıştır.Daha da şekil değiştirerek bu güne gelmiştir.Ama siz; sizin gibi yazmayanları aşağılar ve küçümserseniz sizin büyüklüğünüz yerle yeksan olur,yüceliğinizi (!) tüketir. İşte o zaman herkes kendi denklerinin bulunduğu  bir yere gitme gereği duyar ve aman sen de der paylaşım da yapmaz. Egosunu (!) tatmin edemez.

Tüm bunları önlemek ve  sitenin edebiyat ve şiir severlerin oluşturduğu  ve her geçen gün  daha da büyüdüğü bir site konumuna gelmesini  sağlamak, buradaki etkili ve yetkililerin görevidir.Bu birilerine görevlerini hatırlatmak değildir. Sadece edebi bir sitede yaşananları  üzüntüyle gören  bir edebiyat severin iç dökümüdür. Birileri kimlerin burada yazabileceğini veya yazamayacağını söylemelidir. Hasbel kader  yazılmış ve yayımlanmış ama bu siteye uymayan, şiir denemeyecek  durumda olanlar varsa da en baştan şahsımınkileri  silebilirsiniz. Ki sitede gerçek şairlerin, iyi yazdıkları kalsın.

Üzüntü ve saygımla.


Aydın

Istanbul
( Ben De Yazıyorum Etkili Yetkili Ve Üstadlara Sunulur başlıklı yazı Can.er tarafından 11/3/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu