Komşumuz Ayşe teyze çilekeş , güngörmüş bir kadındır. Tek evladı olan Mehmet`i dişinle tırnağınla toprağı kazıyarak büyütmüş , okutmuş ve tahsilini tamamlamışdı. Mehmet ki mahallenin yiğidi , delikanlısı. Sokakdan bir geçer tüm mahalle kızları pencerelerde toplanırdı.
Mehmet tahsilini bitirdi , diplomasını eline aldı. yaşı 24 e gelmişdi askerliğini öğrenciliğe ara vermemek için tecil ettirmişdi. şimdi sıra gelmişdi vatani görevi ifa etmeye fakat yılllardır deli gibi sevdiği Leyla kızı geride bırakamıyordu. Ayşe teyzem aldı Leyla gelini evlendirdi Mehmet`ini...
Mehmet’imiz de vardı gitti asker ocağına. komando Mehmetin mavi bereli resimleri geldiğinde öğrendik ki Leyla gelin gebedir. Mahalleyi bebek sevinci sardı. Herkes bir heves şiş-yün almış elinden geldiğince bir şeyler örmekde. Bu arada sayılı günü kalmış olan Mehmetin yolları gözlenmekdedir.....
Günlerden cumadır acı bir haber gelir mahalleye öyle acı ki yer gök sallanır..
Yiğit Mehmet alçakların hain pususuna düşmüş ve şehit olmuşdur....
Bu yürekleri dağlayan haber küçük büyük herkesi perişan etmişdir.
ve yiğidimizin şerbetli bedeni gelir cami avlusuna ...
Yüzlerce kişi gözyaşları içinde son görev için uğurlamaya gelmişdir fakat sadece Ayşe teyzemin gözünde yaş yokdur oysa biliriz tek evladını kaybetmiş olmasının acısı yüreğini dağlamakdadır. metanetli davranır , dimdik ayakda durur.
“Evladımı yurduna armağan ettim .10 mehmedim olsa onuda feda olsun bu bölünmez vatana” diyor.
Sonra daha yüksek bir sesle; “Leyla gelin bana oğul doğur oğul. Adını "Vatan" koyacağım. sırası geldiğinde yollayacağım kalleşlere her nefeslerini zindan etmesi çin”
Bu vatan varoldukça ,bu bayrak dalgalanacak gökde, ay ve yıldız sevdası yüreğimize güç verecek.”

Evet dostlar çilekeş Ayşe teyzem ve Leyla gelin Mehmed'i uğurlarken vatan bebeği beklemeye koyuldular.
tabi mahalle halkı ve tüm Türkiye.
Az kaldı vatan bebek bugün -yarın aramızda olacak. Elbettte günü gelince babası gibi vatanını koruyacak.

Nazlı TOLUN
( Vatan Bebek başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 6.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.