Doğada insanlık adına verilmiş olan zorunlu iki şey vardır.Biri bir şeyi seçmek diğeri ise bir şeyi seçmek zorunda kalmak.İnsanlar bu iki seçimi de hayatlarında bir çok kez yapmışlardır.İlki insanın hoşuna gider çünkü seçme veya seçmeme hakkı elindedir.Diğeri ise hep kendini nefret ettirmiştir bütün insanlıktan.Nedeni basittir.İnsanoğlu bir şeyi ne zaman zorunda kalarak yaparsa o eylem onun için en nefret ettiğidir.

   Bazen bilinir ki en güzel şeyler hep insanın kendi rızasıyla yaptığı seçimlerden doğar.Halbuki bu kuram çok yanlıştır.Evet belki kişinin çok yararına olmuş bir seçimdir ama şu unutulmamalıdır ki her gönüllü seçim her zaman iyi durumlarla sonuçlanmadığı gibi bir şeyi zorunlu olarak seçmek de kişi için kötü sonuçlarla biten durumlara yol açmayabilir.

   Bu konu hakkında ne kadar konuşulursa konuşulsun  tek bir gerçek var ki oda kötü sonuçlarla da bitse iyi sonuçlarla da bitse kişi daima kendi seçimini kendi yapmalıdır.İleride her ne nedenle olursa olsun ne kimsenin arkasından veya yüzüne lanet okumalı nede kendi seçimi olmadığı için isyan etmemelidir.Yaptığı seçimlerin bedelini kendi ödemelidir.Ya da mükafatını.

   "En güzel varlığımız kendimizin seçtikleridir.
    Zira onlara kimsenin baskısıyla sahip olmamışızdır.
    Sonunda zararlı da çıksak seçimlerimizde,
    Ne güzel şeydir , bir şeyi seçmek..."

                                                                                                            09.07.2012/17:06
                                                                                                         Muhammet DURAN


( Seçmek Birşeyi Birşeyi Seçebilmek başlıklı yazı MuhametDuran tarafından 14.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.