En değerli şeylerin kıymeti, yitirilmeden bilinmezmiş! Sevgin sonsuz olduğu için kıymetini yeterince bilemedim annem. Daha ben karnındayken güzel yüreğini ortaya koymuşsun. Umudunu bana bağlayıp bende atmışsın hüzünlerini… Sevgi koymuşsun, hayat koymuşsun adını.
Şimdi ben de anne oldum ama tadamadım sende duyduğum tadı… Kimsenin kimseyi karşılıksız sevemediği şu dünyada yüreğini sunmuşsun avuçlarıma. Uyku tutmazmış, benim uyuduğumu görmeden. Ben her güldüğümde gülücük olmuşum yorgun dudaklarına.
Şimdi senden aldığım kutsal görevi zevkle yapıyorum anne!..Anne olmak çok güzel…Küçücük bir yüreğin elini sımsıkı tutması, avuçlarında kendini güvende hissetmesi, gözlerine güven ve huzurla bakması ne kadar güzel bir şey…İçime çekiyorum sevgilerini doya doya..Huzur buluyorum yanlarında.Hayatımın tadı-tuzu onlar…Yüreğim onlarla ısınıyor, hayat onlarla anlam kazanıyor.Küçük meleklerim sevgiyi meş’ale edinecekler, saygı düsturları olacak, dostluk hayat suları…Papatya kadar nârin, beyaz gül kadar sâdık, pembe gül kadar sevgi dolu olacaklar.
Annem! Sana binlerce teşekkür ediyorum, beni dünyaya getirip bu güzel duyguyu tatmamı sağladığın için. Rabbime binlerce kez şükrediyorum; “ANNE” olabildiğim için. Çocuklarıma sevgimi sunuyorum; beni dünyanın en şanslı, en mutlu annesi yaptıkları için…
( Büyük Mîras başlıklı yazı Ayşe GÖZELEL tarafından 10.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.