TEMİZ SİYASET

 

Devlet malı deniz demeyen,

Temiz siyaset istiyorum.

Çok zengin girip fakir çıkan,

Pak siyasetçi istiyorum.

 

İngiliz piyonu olmayan,

Şövalye nişanı (1) almayan,

Üç kuruşa vatan satmayan,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Chatham House ödülsüz (2)

Fulbright bursu(3) desteksiz,

İngiliz seküler demeyiz,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Haram Yemez Müsteşar(4) olan,

Bond çantayı beytüle koyan,

Hiç kıyak sistemi olmayan,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Kendi milletini aldatmayan,

Garip fukarayı ağlatmayan,

Satın alınmayan medyadan,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Örtülü sistem istemiyorum,

Üreteni hep destekliyorum,

Özel Türk’leri(5) sevmiyorum,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Hakça adalet diyen hâkimden,

Can’ı kutsal bilen hekimden,

İlim ilim diyen eğitimden,

Temiz siyaset istiyorum.

 

Araştırmacı-Şair-Yazar: Abdullah Yaşar Erdoğan

 

Dipnot: (1) “Büyük Şövalye Nişanı” İngiltere’nin kutsal saydığı değerleri ölümü pahasına savunanlara kraliçe tarafından verilir. İngiliz politikasında ayrı düşenlerden bu nişan geri alınır. Mesela Zimbabve lideri Robert Mugabe’den 2008 yılında geri alındı. Bu sebeple nişanı kaybetmemek için İngiltere’ye sadık kalınmalı.

(2) “Chatham House” İngiliz derin devletinin kararlar alıp uygulamaya koyduğu “Yuvarlak Masa”… 1920’de kuruldu. İsrail devletinin kuruluşuna öncülük eden Osmanlı’yla, Orta Doğu’yu ilk parçalayan Sykes-Picot haritalarını çizen ve Sevr’i yapan bu masadır. Dünyaya yön veren bir merkezdir. Chatham House, İngiltere’deki Exter Üniversitesi ile bağlantılıdır. Bu üniversite ise İngiliz servisi M16’ya adam yetiştiren yerdir. Özellikle Ortadoğu’ya İngiliz ajanı burada yetiştirilir.

 

(3) “Fulbright bursu” İngiltere’nin isteği ile ABD’de tarafından verilir. İleride yıldızı parlayacak veya parlatılacak olan kişiler için verilen burs.

 

(4) “Yemez” “Uykusuz, Yemez Müsteşar” lakabı verilen bir zamanlar ANAP’tan önce müsteşar olan HASAN CELAL GÜZEL için söylenen bir söz. (Kendi makalesinden alıntı)

 

(5) “Özel Türk’ler” 1927 yılında 210 000 Gayri’yi getirip vatandaşlık vererek çok özel imtiyazlarla donatılan ve özel kanunla TC. Kimlik kartı verilen. Hatta soyadı kanunu ile içinde Türk ve İslam ile bağlantılı soy isim alan kişilere verilen ad.

 

( Temiz Siyaset başlıklı yazı rasay tarafından 11.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.