Yaklaşık 2016 yılında bir video çekmiştim siyasetle ilgili olarak.
Demiştim ki ;

Sen CHP lisin, çocuğunun öğretmeni MHP lidir. Çekinmeden okuluna gönderir ondan eğitim almasını sağlarsın. Bu MHP li diye çocuğunu okula da göndermemezlik etmezsin.

Sen İYİ Partilisindir, alt komşun AKP lidir, araban yoktur, acil hastaneye gitmen gerekir alt komşunun arabası vardır, seni hastaneye o götürür, bunun için iyi partiden veya akp den kimseyi çağırmazsın.

Düğünün  olur cenazen olur, sağında solunda a partili b partili akrabaların, dostların, komşuların olur. parti merkezlerinden gelenin gidenin olmaz. 

Meclisinde, toplantında, davetinde, çevrende hep farklı partiyi destekleyen insanlar olacaktır. Partiler hizmet için var. Partiler millet için var. Takım tutar gibi parti peşinde koşmak bize göre olmamalı. Bizim derdimiz VATAN  MİLLET BAYRAK olmalı. 

Sitemizde aleni siyaset yasak, fakat isimsiz, parti adı kullanmadan nice şiirler paylaşıldı ve paylaşılacak. Şairin zaten amacı budur. Bizler Anayasamızın değiştirilmez hükümleri haricinde her şeyi yazabilmeliyiz. Ölçülü, seviyeli, eleştirel. Fakat birisi isimsiz dolaylı yoldan bir eleştiri şiiri yazdı diye gönül koymamalıyız, kırılmamalıyız. 

Dediğim gibi seviye ve dozu önemlidir. Siyaset ve futbol maalesef insanlarımızı birbirinden gereksiz yere uzaklaştırıyor. Bir partiyi veya partiliyi isimsiz eleştirsen bile sanki kendisini eleştiriyor zannediyor insanlar. 

Bir  rica daha ediyorum bu yazının altına siyaset içerecek yorumlar yapmayınız. Maksadımı anlatabildiğimi zannediyorum. Biz birleştirici olalım, bölücü değil.

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.  

Adem Efiloğlu
Site İmtiyaz Sahibi
( Siyaset başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 23.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.