Bir tarafta Allah’ın (cc) vahyettiği peygamberi bile dinden dışlayacak kadar öz güven sahibi, “hiper egolu” çoğu unvan sahibi ulemadan saymamız gerekenler. Diğer yanda bol keseden cennet vaad eden sarıklılar. Allah-ü Teala (cc) ya mecburiyet koşulamaz. Yani 4444 kere zikir okudum, cenneti, başarıyı zenginliği hak ettim diyemezsiniz. İmam Gazali İhya’da ibadetin kişiyi cennete götürme gibi bir garantisinin olmadığını, ibadetin son nefeste uyanıklık hali için yapıldığını yazar. Hiç ibadet etmemiş bir kişinin son nefesinde şehadet getirerek Müslüman ölebileceği gibi hayatının her anında ibadet eden bir kişinin de son nefesini kafir olarak verebileceğini ekler.

Allah-ü Teala (cc) Müslümanlara ibadet değil iman karşılığı başta rızası olmak üzere pek çok şey vaat etmiştir. Ve iman ettim demenin de bir bedeli mutlaka vardır. Bu bedel başta peygamberler olmak üzere bütün Salihlerin sıddıkların ve şehidlerin ödedikleri bir bedeldir. Bedel ödeyenlerin hiç birisi de “Bence” dememiştir. Bizler ise bedel ödemeden sadece “ bence” diyerek mü’min olduğumuzu ispatlama peşindeyiz. “İnsanlar, denenip sınavdan geçirilmeden, “İman ettik” demekle bırakılacaklarını mı sanıyorlar? Andolsun ki biz, onlardan öncekileri de sınamıştık. Allah, elbette doğru olanları ortaya çıkaracaktır; kezâ O, yalancıları da mutlaka ortaya çıkaracaktır. Yoksa kötülük yapan o kişiler bizden kaçıp kurtulabileceklerini mi sandılar? Ne kadar yanlış düşünüyorlar! Kim Allah’a kavuşmayı arzu ederse bilsin ki Allah’ın belirlediği sürenin sonu mutlaka gelecektir. O, her şeyi bilir, her şeyi işitir. Her kim elinden gelen çabayı gösterirse yalnız kendi iyiliği için çabalamış olur; çünkü Allah’ın, hiç kimsenin hiçbir şeyine ihtiyacı yoktur.” Ankebut Suresi 2,3,4,5,6)

( Tehlikeli Kelimeler 3 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 11.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.