Obama geliyor, Ankara'da, İstanbul'da bir telaş bir telaş... Dünya lideri konumundaki Obama'nın ülkemize gelmesi elbette önemli ama dün akşam izlediğim haberler "Yuh artık, bu kadar da olmaz!" dedirtti.

Obama Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yapacakmış ve bunun için günler öncesinden ülkemize gelen CIA ajanları önlemler alıyorlarmış. Millet Meclisi'nde bulunan iki yüz bilmem kaç tane kamerayı adamlar yetersiz bulmuşlar ve meclis binamıza kendileri de kameralar koymuşlar. Bu şekilde Obama'nın güvenliğini sağlayacaklarmış.

Ayıp, yazık, rezalet, skandal!.. Senin devlet erkanın Amerika'ya gittiğinde ayakkabısının içine kadar aranıyor, ama sen en mahrem olması gereken meclisini, idari binanı adamların ajanlarına açıyorsun, üstelik meclisini bbg evine çevirmelerine izin veriyorsun. Yazıklar olsun!

Kim olursa olsun, hangi devlet başkanı olursa olsun, benim ülkemin topraklarına ayak bastığı andan itibaren tüm güvenliği bana aittir. Benim güvenliğime güvenmeyen bir ülke başkanını misafir ediyorsam ve o adam korumasını kendi yaptırıyor, üstelik benim meclisime kameralar yerleştiriyorsa beni sömürgesi olarak görüyor demektir. Ben de buna izin veriyorsam, onun sömürgesi olmayı kabul etmişimdir.

Yazıklar olsun! Nerede Atatürk siyaseti izleyecek devlet adamları, nerede Atatürkçülük diye bangır bangır bağıranlar?..

Nerede tam bağımsız Türkiye diye ortalığı ayağa kaldıranlar?

Bu ülkeyi bu duruma düşürdünüz ya yazıklar olsun hepinize!
( Müstemleke Miyiz? başlıklı yazı M. Kuvancı tarafından 4.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.