Mahallemizin Gıyas Emmisini herkes tanır. Yılların çınarıdır. Ömrünün asrı tamamlamasına beş senesi daha vardır. Oldukça varlıklı, mal mülk, servet ve dokuz evlat ve sayısız torun sahibidir. Eşi öleli bir kaç yıl olmuş ve duldur.. Oğlunda kalmaktadır son zamanlarda. İki üç günde bir oğlu onu yıkamaktadır. Yine bir gün, keseleme, köpük falan derken ; gözleri babasının açıkta kalan avret yerine takılır. Bunu fark eden Gıyas emmi , oğluna şiddetle bir tokat atarak kovar. Havluya sarılarak çıkar ve hazırda bekleyen evlatlarını toplar.


 Bakın haftaya babalar günü. O günün hatırına ben eş istiyorum ! Ayrıca bu kardeşinizi benim avret yerime bakarken yakaladım. Bu böyle olmaz . Günah. Ayıptır " der.  Ayrıca da karı bulmazlarsa servetini başka hayır kurumlarına bağışlayacağını söyleyerek sopasını gösterir.

                                               
Çaresiz kalan çocuklar; işin ciddiyetini anlayınca  ona bir gelin adayı bulurlar. Kadın 70 yaşındadır , şartı ise üzerine bir daire alınmasıdır.. Babaları razıdır.

                                               
Mahallenin imamı, şahitler ve evlatlar hazırdır ; imam nikahı kıyılması için.  Geçen sene ki  babalar gününde kadını eve getirirler. Tanıştırıp, işi halledeceklerdir.
Baba özel görüşmek ister ve bir odaya geçerler. Birkaç dakika sonra kadın saçı başı dağınık çığlıklarla odadan kaçar ve evi terk eder. 

                                               
Çocukları babaya ne olduğunu sorarlar . Gıyas emice  öfkelidir.  " Daire istiyor. Karım.olacak. Yani malına mülküne bakmadan alır mıyım ya  !. Öpmeye kalktım bir iki yerini yokladım. Tükürerek  kaçtı. Enayi miyim ben  " der. 

                                                 
Öyle ya alıcıdır dedemiz.


Bunun üzerine aşağıda belirtiğim şiirimi okurlar kendisine. 

                                                 
Bu hadiseden bir ay sonra imamın kayığına biner ve son yolculuğuna uğurlanır.

 

GIYAS EMMİ 

Ah Gıyas emmim, 

Tutturdu illa da alalım bir gemi

Ya ne yapacaksın gemiyi Gıyas Emmi ?

Kotayı rotayı  bilmezsin ki

Düzeni hileyi dümeni

Vazgeç bu sevdadan

Desem de küstü.

Kızdı Gıyas Emmi

 

Küsme,üzme beni

Alalım gel diyeceğim

Son model Mersedesi

Bilmezsin ki atmasını vitesi

Trafiği; kırmızı, sarı, yeşili

 

 

Bütün bunlar yetmez gibi

Tutturdu şimdi de

Alın diye yeni gelini

Ya sabır'!

Ya Gıyas Emmi

Dümen bilmezsin atamazsın vitesi

Kırık zaten ayağın elinde baston

Ne yapacaksın yani gelini

 

 

Of ya Gıyas Emmi iki gün oldu

Doksan beşe gireli

Doymadı hala gözün

Be emmi neyine Mersedesi ,gemisi

Hele de yeni gelini

Bin git en iyisi  bekliyor zaten

İmamın teknesi !!!

( Mahallemizin Gıyas Emmisi başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 25.06.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.