*** Hasbelkader makama kurulanlar, sevk ve idaresinden sorumlu oldukları personeli korumak yerine dışarıdan gelen direktiflerle hareket ederler.

 

*** Haklı olduğunuz da daima dik ve vakur olun.

 

*** Bir yerde barınmak, kalıcı olmak için karakterinden taviz vermek zavalliliktir.

 

*** Keşke " leriniz çoksa ; gecmiste ki icraatlariniza bakın.

 

 

** İnsan gibi ahlaklı yaşamakta keşkeler çok

azdır.

 

*** Suskun kalmak kesin ve dönülmez cevaplar içerir.

 

***Yorgunluğu yılların . Nadasa bıraktım gönlümü , biriktiriyorum heybem de sözlerimi.

 

 

***Bir vaka hitaminda vuku bulan keskelerinizi , ileride ki icraatlarinizda kullanarak rantabl hale dönüştürebilirsiniz.

 

*** Doruklara ulaşmak bir ömrü feda etmeyi gerektirir. O tepede kalmaksa çok kısadır. Heran oraya buraya yuvarlanabilir insan. Güneş bile doğarken taç takar basina ama akşam uzerleri hep teslim olur karanlıklara !..

 

 

***Gözünün gördüğünü görmek bilenler, bir öğle vakti ne kadar alaca bulaca ve issiz degilmi ? Şimdiye razı olmamak varken neden güneş tepemizde iken golgenizin ayaklarımızın dibinde ezilecegini görmüyoruz ki ?. Gelin , bakislarimizi gorduklerimize değil , onların arkasindakilere çevirelim.

 

** Bir İç Mimar' a uğradım.

- Benim yüreğim,beynim karisik. İcimi dizaynla düzene sokarmisiniz ?

Büyük bir kahkaha atarak " yanlış yerdesiniz. " Diyerek Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini adres olarak gösterdi. Tüh ya ! Oraya da nasıl gidilir ki... En iyisi uçmak. Bu kadar hazırken !...

( Yaşam Heybemden 2- 6 başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 9.06.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.