Yahu iyi bir şey midir, kötü bir şey midir bir türlü anlayamadığım bir durum var: Bakıyorum millet ‘’Ay ben Balığım.’’ Diyor bir başka vatandaş sanki kendisi daha matahmış gibi atılıyor ‘’Şekerim ben de yengeçim.’’ Diyor. Bir başkası ‘’ Ben akrebim.’’ Diyor, bir diğeri oğlaklığını yani efendim nasıl bir keçi olduğunu anlatırken bir başkası çıkıyor ‘’Hasduuuuurrr. Ormanlar kralı aslan geliyor’’ Diyor.

Lise son sınıftaydık. Lanet mi lanet bir dersimiz var: Astronomi. Analitik geometriye de, Trigonometriye de, uzay geometrisine de rahmet okutan bir ders. Yahu hocamız resmen bizi Uluğ Bey ya da Ali Kuşçu veyahut Neil Armstrong zannediyor. Sınavlarda bize resmen yıldızlar arası mesafeleri hesaplattırıyor. Allahtan dersin bir de metin kısmı var da şayet çok çok çalışır da ezberlersek metinler sayesinde on üzerinden beş alabiliyoruz.

Neyse efendim hoca bir sınavda 50 puanlık soru olarak sordu : ‘’ Zodyak takım yıldızındaki yıldızların adlarını yazınız.’’ İnek tabir ettiğimiz çalışkanlar yumuldular yazıyorlar cevabı. Ben yanımdakine baktım o da yazıyor. Gözlerimi şaşılaştırarak ve boynumu uzatarak arkadaşın kağıdını rontgenlemeye başladım. Baktım herif resmen saçmalamış ( bana göre tabii ki) Yazdığı aynen şu : Zodyak takım yıldızındaki yıldızlar: Koç, Boğa, Yengeç, Aslan, Akrep, Oğlak, Balık….’’ Bunları gördüm kağıtta. Arkadaşı dürttüm ‘’ Ula oğlum bu ne?’’ usulca ‘’ Yaz lan işte ‘’ Dedi. Ben ‘’ Dalga geçiyor. Hocadan dayağı yiyecek. ‘’ Diye düşündüm ve tabii ki yazmadım.

Sonunda sınav bitti. Hocaya arkadaşı işaret ederek ‘’ Hocam bu salak ne kadar hayvan varsa doldurdu Zodyak takım yıldızı diye’’ Dedim. Hoca arkadaşın kağıdına baktı. ‘’ Evet doğru cevap vermiş. ‘’ Demesin mi? Meğer Bizim burçlar var ya işte onlarmış Zodyak takım yıldızındaki yıldızlar. Kafamı duvarlara vurdum ama sıfır almaktan kurtulamadım tabii ki.

O elim olaydan sonra artık burç konusunu tamamen kafamdan silmiştim lakin ikide bir karşıma çıktı. Dedim ki madem bundan kurtuluş yok o halde işin doğrusunu öğreneyim ve muhterem halkımı burçlar konusunda bilinçlendireyim. Yani kısaca bu gün burçlar ve özellikleri üzerinde duracağız efendim.

Hemen Başlayalım o zaman.

TERAZİ BURCU:

Burçlar içinde hem en gariban olanıdır hem de en gıcık. Bu burcun mesupları genel olarak iki meşgale ile iştigal ederler ( Yani iki değişik iş yaparlar. ) Ya ellerinde dijital bir tartı aletiyle bir köşe başında oturur ‘’ Tartalım mı abi, Hanıma abla tarlalım.’’ Filan gibi laflarla sizin kilonuzun ne kadar olduğunu pervasızca yüzünüze söylemeye çalışırlar ya da mesela bir misafirliğe gittiklerinde yanlarında baskül, kantar ve benzeri tartma aletleri taşıyarak sizin kilolarınıza gönderme yaparlar.

Özellikle bu ikinci tip gıcıklardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada…İçlerinde önemli bir bölümü tartıda hile yaptıkları için bakkal, manav, kasap ve benzeri meslekte olanların terazi burcundan olup olmadığının araştırılmasında fayda fayda vardır.

Ayrıca…Terazi, çabuk olur arazi. O bakımdan terazi burcundan olanlara pek iş buyurmamaya çalışın.

AKREP BURCU:

Genelde akrabalarımız bu burçtandır. O bakımdan da ‘’ Akraba akrepten beterdir.’’ Denir. Türk milleti için zararlı ama Çinliler için oldukça faideli bir burçtur. Çinliler akrepten kendi damak zevklerine göre nefis yemekler yaparlar. O bakımdan Türkiye genel olarak akrepleri yurt dışına ihraç eder ve karşılığında elektronik eşya ya da ayakkabı alır.

Korona virüsün bu burç yüzünden dünyaya yayıldığı külliyen bu burca atılmış bir yalan olup asıl suçlu korsan bir burç olan yarasadır.

YAY BURCU:

Bu burcun mensupları genelde gergin insanlardır. Adı üstünde yay. O yüzden de zaten türküsü bile vardır: ‘’ Oy kemençeçi dayı/ Soktun gözüme YAY’ı.’’ Yani efendim yaylar insanın gözüne sokulur genelde. Uzak durmakta fayda var. Zaten siz uzak durmasanız bile onlar size ‘’YAYlan bakalım hemşerim. ‘’ Diyerek sizi yanlarından uzaklaştıracaklardır. Anlayacağınız dost canlısı değildir yaylar. Soonacığıma oldukça moral bozucudurlar. Mesela bir yayladasınız. Gelir kulağınızın dibinde moral bozarlar ‘’ Sen bu yaylaları canım yaylayamazsın. ‘’ Diye.

Bu gruptaki tek faideli yay YAYık ayranıdır.

OĞLAK BURCU:

Çok kısa ve öz: Çevirmeleri müthiş olur. Hele de yanında Susurluk ayranı varsa tadına doyamazsınız.

Bu burçtan olanların karakteristik özellikleri inatçı olmalarıdır. Bu burçtan olanların zinhar ormanlık alanlara sokulmaması gerekir.

‘’Dağdan gelir, taştan gelir, arkası kıllı enişten gelir.’’ Şeklindeki bulmacanın muhatabı işte bu keçilerdir.

Bu burçtan olanlar yaşlandıklarında azgınlaşırlar. Bu sebeple onlara Azgın Teke denir. Malta cinsleri oldukça fazla doğurma özelliğine sahiptir.

KOVA BURCU:

Mensubu öyle çok fazla olmayan bir burçtur. Genelde yenmeyecek gollere ‘’ Buyur geç. ‘’ Diyen kalecilerin, olmayacak takımlarden bir sürü gol yiyen futbol takımlarının burcudur.

Ünlü futbolcu ve antrenör Kovaçeviç’in bu burçla bir alakası yoktur. Sadece isim benzerliği.

BALIK BURCU:

Adı üstünde balık… Yani bu burcun mensupları öncelikle oldukça unutkan olurlar. Mesela ben. Bu burçtanımdır. Yemek yaparken yağ lazım olur. Buzdolabının kapağını açarım ama ne alacağımı unuttuğum için öylece karşısında dururum ve tabii ki soğuk algınlığı ve hapşırma başlar, bunun üzerine bir limon alırım dolaptan limonu kesmek için bıçak ararım. Bıçağı bulduktan sonra bununla ne keseceğimi unutmuş olduğumdan patates soymaya başlarım. Yani balıklar özellikle hafızaları oldukça zayıf insanlardır.

Balıkların bir özelliği de şişman bayanların tümünün bu burçtan olmasıdır. Siz hiç kendisi için ‘’ Evet şişmanım. ‘’ Diyen bayan gördünüz mü? Ne derler ‘’ Ay ben şişman değilim şekerim. Balık etliyim’’ Siz ukalalık yapıp ‘’ Balina da balık ‘’ Dersiniz ve ağzınızın payını alırsınız tabii ki: ‘’Cahil, balina balık mı? O memeli bir canlıdır.’’ Sıkıysa bir daha ağzınız açın karşınızdaki bu memeli canlıya karşı. Öyle bir bakış bakmaktadır ki karşınızdaki balık, bir daha zordur ağzınızı açmak.

Efendim balıklar oldukça faidelidirler. Oldukça fazla Omega 3 ihtiva ettiklerinden bu ihtiyacınızı balıklardan karşılayabilirsiniz.

Bir de rakıcılar bu burcun belalılarıdır. Kısacası bahtı kara bir burçtur balık.

KOÇ BURCU:

Çok kafalı insanlardır. Herhangi bir yerde herhangi bir kişi arkanızdan size kafa atarsa bilin ki koç burcundandır o. Ancak…En fazla tehlikeye maruz olanların başında gelirler. Düşünün ki Yüce Allah bile oğlu İsmail’i kesmek için onun boynuna bıçak çalan İbrahim Peygambere koç göndermiştir kesmesi için. Ayrıca tabii ki koçları bekleyen bir başka tehlike deha vardır ki o da burulmalarıdır. Buruldukları takdirde koyun olurlar.

Koçların etinden, yününden, kemiklerinden faydalanabilinirsiniz. Kelle seviyorsanız bir koçla yakından ilgilenmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Vehbi Koç, Rahmi Koç ve Kamil Koç’un bu burçla ilgileri olup olmadığı konusu maalesef malumum değildir.

BOĞA BURCU:

Onların durumları da koçlardan farksızdır. Burulmaları halinde öküz olurlar.

Oldukça faidelidirler. Düşünsenize dünya onların boynuzları üzerinde durmaktadır.

Boğaların kırmızı renge karşı alerjileri olup özellikle İspanya’da zaman zaman matadorları hadım ederler ki boynuzlarına sağlık.

İKİZLER BURCU:

Eskiden kopya kağıdı kullanılırdı ikiz yapabilmek için. Şimdi artık fotokopi ya da bilgisayarda kopyala yapıştır yöntemiyle de ikiz elde etmek mümkün olmaktadır..

Bunlar çift sarılı bir yumurtadan çıkmışlarsa tek yumurta ikizi, ayrı ayrı yumurtalardan ama aynı kuluçka makinesinden çıkmışlarsa ayrı yumurta ikizi denir.

Kendi hallerinderdirler. Kimsenin etlisine sütlüsüne karışmazlar. Lakin zaman zaman dördüz hatta beşizler burcuna kadar çıktıkları da görülmektedir. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Kaliforniya'da bir hatun yedize kadar çıkmış. İkiz kuleler yıkıldıktan sonra moral ve motivasyon açısından oldukça ağır bir travma yaşasalar da yavaş yavaş toparlanmaktadırlar.

YENGEÇ BURCU:

Efendim bütün kabadayılar, Mafya babaları ve taksi, minibüs şoförleri bu burçtandır. Dikkat edecek olursanız kabadayılar, mafya babaları, arkasında pek çok ceset bırakmış seri katiller genelde yengeç gibi yan yan yürürler. Bunun yanı sıra taksi ve minibüs şoförlerinin de arabalarının direksiyonuna geçtiklerinde yengeç gibi yan oturduklarını görürsünüz. Neden? Çünkü işte bu zevatın genlerinde yengeçlik vardır da ondan.

Kafadan bacaklı sınıfındandır yengeçler. Hem karada hem de suda yaşayabilirler. Her ne kadar tadına bakmadıysam da yengeç ve onlarla aynı burçtan olan ıstakozun oldukça lezzetli olduğu söylenir lakin diri diri kaynar suya atıldıkları için asla tavsiye etmem ve dahi insanlık adına tüm vatandaşların yengeçleri yeme olayını protesto etmesini isterim. Yengeçlere kıyımasın kimse vesselam.

ASLAN BURCU:

Ormanlarda yaşarlar. Her ne kadar kendilerini ormanların kralı olarak lanse etmişlerse de bir fili gördüklerinde kaçacak delik ararlar.

Efendim Karadeniz erkeğinin büyük bir bölümü aslan burcundandır. Bunu nereden anlıyoruz? Çünkü aslanlarda kadınlar çalışır, erkekler yan gelir yatarlar. Karadenizimizde de durum aynen böyledir.

Bir vatandaşın aslan burcundan olup olmadığını anlamak istiyorsanız yattığı yere bakın çünkü aslan yatağından belli olur. Nasıl belli olur peki? Artık burada kriterleri siz belirleyeceksiniz.

BAŞAK-BURCU:

Başak da Burcu da bizim mahallenin sosyetik hatunlarındandır. Başak esmer güzelidir. Burcu ise sarışındır. Genelde birlikte takılırladı yakın zamana kadar. Yani mahallemizin hatunları diye demiyorum; Allah sizi inandırsın ikisi de bir içim sudur. O yüzden de oldukça havalıdırlar. Başak geçenlerde bir manken oğlandan manita yapmış kendine. Allah'tan Burcu boşta lakin o da kimselere pas vermiyor. Ah ulan ahhh. Biraz genç olmak vardı. O kaşlar, o gözler yesin onu nenesi.

Yani anlayacağınız Başak ve Burcu dediniz mi akan sular durur bizim mahallede. Hele yaz gelip de mini etekleri giymeye başlayınca öff öff öffffff….

Yav ben ne diyorum ? Kusura bakmayın konu dağıldı biraz galiba. Ne zaman bu Başak ile Burcu söz konusu olursa hep böyle oluyorum.
( Sami Hoca’dan Burçlar Ve Özellikleri başlıklı yazı Sami Biber tarafından 5.06.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.