ÂDEM ARMAĞAN


ilhami Şekercioğlu

Efendim, bugünkü yazımda sizlere yıl içerisinde bir şiir kitabı yayınlanmış, hemşehrimiz emekli imam Âdem Armağan'dan bahsetmek isterim. Amacımız, Âdem Armağan'ı okuyucularıma tanıtmakla birlikte, kendisinin ''Edebiyat Dünyamıza'' yeni eserler kazandırmasını teşvik etmek olacaktır. Yazı hayatına yeni atılmış bir yazar yahut şairin bir başkası tarafından teşviki, kendisine güven anlamında oldukça önemlidir.


Yazarlar ve şairler diğer insanlara göre duygularını daha yoğun bir şekilde yaşarlar. Bu duyguların edebiyatımız içerisinde yazılı veyahut sözlü anlatımı, bir kısım yazarda farklı edebiyat türleri şeklinde yer alır. Bu durum şairlerde şiir olarak ifade edilir. Şairi tanımlama zor bir iştir. Yaşanan hayatta, ardı arkası kesilmeyen tüm olumsuzlukları, beşeri aşkla birlikte ilahi aşkı, farklı güzellikleri, hayalleriyle birlikte belirli bir ölçü içerisinde yazıya dökmek. Doğrusu oldukça maharet gerektiren bir iş olsa gerek. Yazarlar, şairler kendi yöresini kendi bölgesini ve bildiklerini karşılaştıkları değer taşıyan şeyleri ifade etmeye çalışırlar. Bu gözle bakıldığında her eserin bir değer taşıdığını görebiliriz. Bu değer bölgenin kültürünü oluşturur. Ulusal kültüre kaynak oluşturur. 

Âdem Armağan, Kayseri İli Develi İlçesi Havadan köyünde 1956 yılında doğdu. İlkokulu Köyünde, İmam Hatip Lisesini ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulunu bitirdi. Evli beş çocuk babası. Almanya, Fransa ve İsviçre'de görev yaptı. Develi ve Kayseri'de 27 yıl çalıştıktan sonra 2002 yılında emekli oldu. Daha sonra şiir denemelerini yazdı. Zamanla Kul Armağan mahlası adı altında şiirlerini Gönül Kıvılcımı  adlı kitabında topladı. Şiirlerinde hece veznini kullandı. Şiirlerinin konusunu beşeri ve ilahi aşk, insan sevgisi, gönül kırıklığı vb. konular oluşturdu. 

Bildiğimiz gibi, sanat ticari bir meta gibidir. Kabul gördüğü yerde kıymet kazanır ve gelişir. Yazımızı Şairimiz Âdem Armağan'ın güzel bir şiiri ile bitirelim:

ANLA BENİ BİRTANEM

 

Bunca zaman sonra hatırım sorma, 

İyilik mi kaldı anla beni yar, 

Yaralarım derin, istersen sarma, 

Ecel kapı çaldı anla beni yar. 

 

Öyle kederliyim öyle yorgunum, 

Sabahları hırçın gece durgunum, 

Halâ yalnız seni sevmiş vurgunum, 

Gözlerim kan doldu anla beni yar. 

 

Sokaklar yabancı, karanlık dostum, 

Bir sana konuşup, herkese sustum, 

Doruklarda kar var, ben Ağustosum, 

Açan gülüm soldu anla beni yar. 

 

Takatim tükendi, tutmuyor elim, 

Çıkmaza bağlanır düz giden yolum, 

Neye zulmedersin be nazlı gülüm, 

Kul Armağan öldü, anla beni yar.


12.8.2016

İlhami Şekercioğlu

Kaynak : www.http://develigazetesi.com/

Derleyen : Adem Armağan

( Adem Armağan başlıklı yazı Adem Armağan tarafından 12.08.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.