Bedel ödemem gerektiği bir zamandayım sanki.

Sanırım varlığımdan dolayı, varoluş şeklimle yetiştirilmemle, inançlarımla yaşarken düşünce şeklim yüzünden, kendi tercihimden ötürü yıkılıyorum yerlere tekmeleniyorum postal altında yüzüm yüzüne dönük ama. İnsana.
Yazı yazma alışkanlığımdan yemek yememe kadar sorgulanıyor şimdi. Fitursuz dillerle.
Çünkü ben bir solağ’ım!
Başına gelmeyen bilmez tabi ki solak olmak lanetlenmiş bir guruh gibidir . Mekruhtur. O günahkar sayılandır.
Bu kadar kolay işte, senin bütün yaşamın sorgulanır, dirhem dirhem tek tek gözlerle yıkılıverirsin orada. Düşünürsün: neden diye değil, öylesi kolay olur öteki türlü düşünürsün öbür tarafından kafa yormak, belki de bütün ömrünü eğer biraz iç dünyan dengeli değilse asla düzeltemeyecin bir hengame içine sokarsın bunu da sana yaptırmışlardır. Bilesin.
Ta baştan kaybetmişsin en baştan. Oysa daha ilk mektebe başladığım da eğitmenim karışmamıştı onun hakkı değil miydi ki, asıl karışma hakkı onundu. Eğitmen görmedi mi dersiniz umursamadı mı yada. Ama hak onun du karışmadı kalem tutuşuma, taşı isabetli atışım belki de bundandı. Kuşu ağzında kapmış götüren kediye ulaşınca solak taşım, korkan kedi panikle ağzından kaçırıverdi serçe özgürdü. Gülmüştüm çocuktum.

Solak olanlar bilir aslında (istisnalar hariç) dışlanmışlığından bilir, bezdirirler adamı! Ondan bilir.
Toplumun bir başka hain ve inkarcı yüzü hemen orada seni karşılamaktan utanmaz.

….acıktım oturduk kurulu sofraya sol elle yeme dediler, çok günah’tır dediler. Sol adımın önde olmasın ötekinden, yataktan solundan kalkma dediler, eşikte ki adımın öteki olsun dediler inat değil mi bende öteki diyeceğim öbürüne. Solagım ben.

Benim seçimim olabilir mi solak olmak! Elimde mi? yani düşünelim, bizim yarattığımız, bizim can verdiğimiz evlat maazallah ya solak olursa! Öteki türlüsünü nasıl etcez de ne deriz ki komşuya. Canı cehenneme o komşunun derim. Aman ha…… solak olmaması için danışma kurulu mu var da sorsunlar üç çocuk yapın vahiyle gelen emre uygun………

Solak olmayan çocuk yaratma vaazları derneği,yada sol yanını kullanmayanlar derneği kafirler derneği...!Yakında oda olabilir bel ki allah’tan umut kesilmez. Otururlar TRT de baş köşeye, ince bıyıklı adamlar verir veriştirirler hababam deha babam, bizimkilerde gider onun önüne oturup dinlerler bir güzel solakların köküne kibrit suyu proğramı kalkındırma derneği, olur valla şaşırmam.

Eğer ki seçme şansınız varsa bende size derim ki çocuklarınızı solak yetiştirin, ben çok mutlu bir yaşam sürüyorum, bir kere farklıyım, ötekilerden, aykırıyım, gözükenim, farklılık göze batar bu da seni daha göçlü bür solak yapar. Bir solak bir solak daha eder sana üç solak.

Araştırılmayan, sorgulanmayan körlük derecesinde ki inanışlar bir kenara bırakılmaksızın, üstleri yasaklarla sürekli bastırılan bir türlü toplum tarafından patlatılamayan örtülü ödenekler gibi mahalleli eliyle bastırılarak, bizim yaşamımızı zindana çevirmek kolayda..farklı olmak, farkında olmak, hemen oracıkta sadece durumdan dolayı durum farkından ötürü gözlerle tacize uğrayıverir hiçmi hiç anlamaksızın, farklı olmanın varoluşta ki her durumu hali ve tavrı ne yazık ki eğemen güç olan aptal mahallelinin pis postalı kadar geri zeka kafasının altında ezilmeye devam etmektedir.Burada karamsar olduğum dile getirilmemelidir.

Yeryüzü bize dar geliyor, ama düşünmek kimsenin engel olamadığı bir olgudur. Düşünün----hiç görmediğiniz denizlerin üzerinde suya değmeden istediğiniz bir hızla gittiğinizi, harika bir şey….. bu durum farkıdır, hissedin sadece, yüksek dağlarda sörf yapabilirsiniz kimsede bunu bilmez. Özgürlük kafamızın ulaşılamayan yerindedir. Ben bedeli orada ödeyeceğim.

Kanber İhsan Öcel

( Solak Olmak Kaderimdi başlıklı yazı KANBER İHSAN tarafından 12/15/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.