Zaman akıp geçerken, dur demek manasız. Geçen hiçbir an geri gelmez. Sana dur diyemediysem sebep budur. Çünkü bir çığ gibi büyürken aşkın içimde, altında kalacağımı biliyordum o büyük çığın.  Gittin ve şiirler de gitti seninle. Umutlarım yarına kapı aralasa da ben hep dünde yaşadım. Çünkü yarınlarımda olamayacağını biliyordum. Ne çok şey biliyormuşum senin üzerine. Hiçbirinde zerre fayda yok. Zararına yaşıyorum hayatı. Üstü kalsın desem de altında kalıyorum hep alttan aldıklarımın. Seni de alttan aldım. Sırf bu yüzden yukarıdan baktım aşkımıza! Belki de bu yüzden bitti. Çünkü ne zaman ağız dolusu bir gülümseme yayılsa yüzüme ardında hep o kara kış oldu.

 

Rüzgâra haber eyledim. Ne varsa sana dair hep ondan öğrendim. Yokluğunda bile senle doluydum. Hem suç sende değil. Bu aşkı leylekler getirdi. Kaçınılmazdır göç zamanı!

 

Kusura değil belki ama aşkına çok baktım. Ve o ne büyük bir kusurdur ki zerre bir filizlenme bulamadım. Ne desen fayda vermiyor. Yokluğun varlığınla kavgalıyken, gündüz ile gece nasıl bir olsun. Dileğim Rabbimden bana b/aşka bir dert vermesin!

 

 

Sana baharım dediysem suç mu? Hem sevda da mevsimlere benzer. Öyle olmasa neden açsın ki gönül bahçemde çiçekler. Yüzümün nuru sevdamın enginliğinde gizlidir. İçine giremediğin aşkı boş bıraktın.

 

Ne zoruma gidiyor biliyor musun? Nereden bileceksin. Bilsen yanımda olurdun. Koca kalabalıklar içinde yalnız yaşıyorum. Hangi kavgaya karışsam ağır sevdalı oluyorum. Senden sonrasını soruyorsan, senden öncesine bak. Nasıl seni tanımadan önce hayatım berbat olduysa, şimdi seni tanıdığım için pişmanım. Ne acı ki karşıma çıksan da çıkmasan da canımı acıtıyorsun.

 

Kulaklarımı iyi açmasam belki de yalan yanlış şeyler duymayacaktım. Kalbimi hiç sorma. Kimsesizler yuvasına dönmüş. Bir tek sen kimsesiz değilsin her halde!

 

Sana son s/özüm bir daha sakın aşkıma çıkma. Görmeden çarpılabilirim…

( Göç Zamanı başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 8.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.