Sorgulamak bana kalırsa doğruya ulaşmak isteyenlerin yapabileceği bir eylemdir.Bir fikre körü körüne bağlanmış bir kimseyi ağzınızda kuş tutsanızda sorgulamaya yöneltemezsiniz.
           Sorgulamak her yiğidin harcı değildir.Eğer dünya üzerinde alanında uzman,başarılı ve kariyer sahibi insanlara bakarsak hepsinin sorgulayıcı bir kimlikte olduğunu görürüz.Sorgulamayan insanlara halk arasında bağnaz denir.Bağnaz insan savunduğu fikre
eleştiri yapılmasına bile tahammül edemeyen  insandır.İnsanların çoğu kolaycılık eğilimindedir.Oysa içinde bulunduğumuz yaşam bu eğilimden nefret eder.İnsanların büyük bir kısmı hiç bir sağlam kaynağı olmayan  tabir yerindeyse"sağdan soldan "duydukları bilgileri sorgulamadan aklına indirir.Sorgulamadan yaşamak sonunu bilmediğimiz karanlık bir yolda ilerlemek gibidir.Yani bağnazlık,yol hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde gittiği yolun en iyi yol olduğunu savunmaktır.Sorgulamayan insanlar kullanılmaya mahkumdur.Mesela bir canlı bombayı ele alalım.Ona genellikle yaptığı bu eylemin çok faydalı ve ölümünün kendisine çok hayırlı olacağı anlatılır.Beynini yıkarlar deyim yerindeyse.Canlı bomba kendsine anlatılan saçmalıkları sorgulamaz,sorgulayamaz.Nedenini soracak olursanız ki şudur:Bu insanlar genelde cahil insanlardır ve büyük bir kısmı okumayı dahi bilmez.Yani sorgulayamamanın temel sebebi bilgisizliktir.
               
            Tabii ki insanlara  sorgulanmayacak bir kaideyi sorgulayın demiyorum.Ancak birçok farklı düşünceyi barındıran bir konuyu da sorgulayarak en doğru şekilde öğrenmelerini tavsiye ediyorum.Ven onlara diyorum ki:"Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez."
 
Not:Gönül isterdi ki  sabahlara kadar oturup konuşalım ama yapacak hiçbişeyim kalmadı.Ben seni Allahtan dualarımda istiyorum .Seni Seviyorum .Kendine iyi bak.

( Sorgulamak başlıklı yazı Sair.33 tarafından 7.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.