İnsan dünyanın en temel ihtiyacıdır.Yeni bir fidan için su ne kadar temel bir gereksinimse,insan da dünya için o kadar temel bir gereksinimdir.

         O insandır ki sever,hüzünlenir,özler çalışır.Kısacası insan dünyaya yön verendir aslında.Dünyayı bir bütün yapboz olarak ele alırsak insan da o yapbozu tamamlayan parçalardır.Tarihe yön veren bütün olaylara bakarsak muhakkak temelinde insanları göreceğiz.İnsan denilen varlık çağ açıp çağ kapatandır.Tarih içerisinde gerçekleşen bütün savaşların en temel sebebi insandır.Ama en büyük zararı görecek de yine insan olacaktır.İnsan hayatta kalmak için birbirini yok etmeye  programlanmıştır.İnsan fikriyle hareket etmelidir.Eğer insan fikriyle hareket etmezse  cesetten hiçbir farkı kalmayacaktır.Her insanın dünyadaki konumu birbirinden farklıdır.Kuran-ı Kerim'de Allah-u teala "Gerçekten biz insanı sadece bize kulluk etsin diye yarattık."buyurarak insanın dünyada varolma sebebini açıklamıştır.Bence dünya üzerinde önemsiz bir insan yoktur.Nedenini soracak olursanız da şudur:Büyük insanların(!),dünyaya yön vermek isteyen birtakım güruhların bu amacını gerçekleştirmesi için kendi gözlerinde küçük insan yani önemsiz olan insanlara gereksinimi vardır.Yine o insandır ki bütün insanlığı birbirine kırdırır.Bugün kan gölüne dönen Ortadoğu'ya bakacak olursak belli başlı kendini adam zanneden ancak insanlığın gözünde bir kum tanesi kadar değeri olmayan sözde insanların bir çıkar mücadelesi,bir çıkar hırsına kapılarak masum insanları,sadece yaşamak isteyen ve en temel hakları yaşamak olan mazlumları nasıl bir bir öldürdüklerin şahit olacağız.
          Demem odur ki :İnsan dünyada çok önemli  bir konuma sahiptir.Birtakım akıl oyunlarıyla insanlığı yönlendirmeye çalışanlara da seslenmek istiyorum:
    "Bütün dünya sizin olsun ,ama bırakında insanlar hakettiği gibi yaşasın!"
   
     Not: Ben seni her zaman bekleyeceğim. Beklediğim sen olduktan sonra başka hiçbirşeyin önemi yok .Beni What's app'dan da engelleyebilirsin .Kendine iyi bak ERVA.
( İnsan Olmak başlıklı yazı Sair.33 tarafından 6.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.