1 Eleştiriye Eleştiri



Bu site, emekli olup boş vakitlerini nasıl geçirecelerini, ürettiği yapıtlarını başkalarının beğenisine nasıl sunacaklarını ve neticede, nasıl keşfedileceklerini düşünenler için bulunmaz bir nimet. Öncelikle, bu organizasyonu yapanlara sonsuz teşekkürler.
Amatör bir yazarın yayınevinden teklif almak en büyük hayali olmalı. Bu amatör kitlenin çok az bir kısmının burada yazılarını sergileyebildiğini düşünürsek, kimbilir ne değerler kimsenin haberi olmadan yok olup gidiyor. Ama yayınevleri haklı olarak şöhret olmayan yazarlar için pek riske girmek istemezler. Ama telif hakkı beklemeyip, tek arzularının yapıtlarını kitapçı vitrininde görmek isteyen çok arkadaş tanıyorum.
Son olarak, yazılara yapılan eleştiriler. Herkes, herkesin öykü makale ve denemelerini eleştirebilir. Ama, bunun da bir dozu olmalı. Bir takım sitelerde öyle tenkitlere şahit oldum ki, bazıları hakaret boyutundaydı. Buna muhatap olanın ruh halini düşünebiliyor musunuz? Adı zaten amatör olan bir yazarın gelişimini engelleyip hevesini kırmanın mantığını anlayamıyorum. Ben, okuduğun yazıyı ne kadar acemice bulsam dahi, Bir sonraki yapıtınız bir öncekinden mutlaka daha güzel olacaktır diye yazarı teşvik ediyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar, bence başkasının omuzuna basarak yükselme sevdasının kendisine de bir yarar sağlamayacağını bilmeli. Kimse yazar olarak doğmayacağına göre lütfen, eleştiriler daha olumlu bir tarzda olsun. Özdemir Asaf ne güzel söylemiş:
Kendi bahçesinde dal olmayan biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

( Eleştiriye Eleştiri başlıklı yazı Çetin İMER tarafından 17.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.