Dostlar, öncelikle merhabalar. Edebiyatın bir terör gereksinimi olduğu düşüncesiyle yola çıkarak, kaosun, saçmanın, çöküşün ve mutsuzluğun kitabı Çıldırmanın Âmentüsü kitabını birkaç gün önce yayımladık. Kitap, akıldışılara, antikahramanlara ve yalınayak yürüyenlere ithaf edildi. Aklı, düzeni, mantığı ve sistematik olan her şeyi reddeden kitap otobiyografik bir manifesto niteliğinde oldu. Kitabın tanıtım yazısı, tam da bu fikirlerle uyuşacak şekilde yazıldı:

"Arka kapak yazısını, pek özenli sözcüklerle dillemeyi ben de isterdim elbette. Ama dostlarım, olmadı. Zaten, aklın ve mantığın, babasını, ağbisini düzen bir kitabın, aklı başında bir arka kapak yazısı sunması çok da samimi bir iş olmazdı. Tabii, bunun yanında, kitabın içeriğine dair merakınızı önemsiyorum. Ama bunun için yapabileceğim şey, Yesenin’in ya da Zweig’ın intihar etmemeleri için yapabileceğimden daha fazla değil. Cioran şöyle diyor bir kitabında; “Her şeyi yıktıktan sonra kendini de yıkmayan bir kitap, bizi beyhude yere azdırmış olurdu.” Bu işi size bırakıyorum; azgınlığın ve çıldırmanın pençesinde, son bir hamle olarak yıkın bu kitabı! Ve son olarak, son bir oyun oynamak için acele etmemiz gerek: Zirâ Tanrı bilyelerini geri istiyor!”

Kitapsever dostlar, sıradışı bir kitap okumak isterlerse, kitabı DR'dan, İdefix'ten, Kitapyurdu'ndan ve diğer online sitelerden edinebilirler.

İyi okumalar.


Bazı adresler:

http://www.kitapyurdu.com/kitap/cildirmanin-amentusu/370575.html&filter_name=hamza%20celalettin

http://www.idefix.com/kitap/cildirmanin-amentusu-hamza-celalettin-okumus/tanim.asp?sid=C48ASTR7N05DQUG47HS3

http://www.dr.com.tr/Kitap/Cildirmanin-Amentusu/Hamza-Celalettin-Okumus/Edebiyat/Deneme-Yazin/urunno=0000000651076

Facebook Sayfası:

https://www.facebook.com/pages/Hamza-Celalettin-Okumu%C5%9F/341741102673567








( Çıldırmanın Amentüsü başlıklı yazı izdekigiz tarafından 21.06.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.