Hak bildiği yoldan dönme bilmeyen kahraman!..

 

     Karşısındaki denizler ordu, üstündeki bulutlar donanma yağdırırken “Cehennem olsa dahi gelen göğsümüzde söndürürüz.” inancına sahip sevinmesi bir, acısı bir, gayesi aynı, vicdanı bir binlerce milyonlarca Asım’ın kahramanı!..

 

     İzmir’in düştüğü, Bursa’nın gittiği, Afyon’un kaybedildiği günlerde Ankara’da top sesleri arasında “İstikâl Marşımızı” yazarken dahi gençliğe duyduğun güveni “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek” dizelerinden iliklerimize kadar hissediyoruz.

 

    Öyle bir nesilden bahsediyordun ki; beden yapısı sağlam, ruh yapısı imanlı, gayretli ve “Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete râm ol, Yol var budur bilmiyorum başka çıkar yol.” anlayışına sahip bir nesil. Vatanı müdafaa için yurdun dört bir yanını arşınlarken Kuva-i Milliye ruhunu uyandırdığın Balıkesir’de, insanlara “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, bu dava hak yoludur!” diye seslenirken sahip olduğun o iman; bu neslin hedefini gösteren ışık oldu.

 

     Öyle bir nesilden bahsediyordun ki; bilgi ve ahlak sahibi, dini ile özdeşleşen, gücünü imanından alan bir nesil. Kötülüklerin anası olan içkiyi bir kez bile ağzına sürmeyip; Milli Şaire verilecek olan ödülde olduğu gibi onunla arana Doğu ile Batı kadar mesafe koyarak sergilediğin ahlâk; bu neslin hedefini gösteren ışık oldu.    

 

     Öyle bir nesilden bahsediyordun ki; zulmü alkışlamayan, zalimi asla sevmeyen, geçmişini hayırla yâd eden, serhaddinde vatan sevgisi tohumları ekip büyüten “Sahipsiz memleketin batması haktır, Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” fikrini benimseyen bir nesil… “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” mısralarındaki düşüncen; bu neslin hedefini gösteren ışık oldu.

 

     Yolunu aydınlattığın, “Allah bir daha bu milleti İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın.” diye ettiğin duanın eseri olan bu yiğitler; aslan olup yavrusuna sahip çıkar gibi sözünün eri olacaktır.

 

     İslâm nurunu damarlarındaki kan ile yoğurarak tüm cihana özlemini duyduğu özgürlüğü haykıracaktır.

 

     “Bu Gençlik” içinde bulunduğu her mecliste yeri geldiğinde “Ya akl-ı selim, ya da Yavus Sultan Selim” demesini bilecektir.

   

( Nesl-i Asımın Kahramanına başlıklı yazı Bilal DÖNMEZ tarafından 12.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.