1 Sevgilisizlere İlan ...

 

*-** Bir akşam üstü yürürken sahilde ; hıçkırık sesi ile düşüncelerimden irkildim birden .Ağlıyordu oldukça genç bir kız oturduğu bankta hıçkırarak .. Yaklaştım, oturdum kenarına ürkekçe . " Neden ağlıyorsun evlat ;paylaşmak istermisiniz ?" soru ve ilgim karşısında başını kaldırıp hırçınca :" Sevgilimden ayrıldım !" demez mi !!!! 
17 yaşlarında idi .. Yedinci sevgili imiş.. 17 yaşında 7 sevgili !!!!! "Üzülme kızım. Bak onları unuttuğun gibi; bunu da unutursun !" diye teselliye kalkınca :" Ama amca arkadaşlarımın en az 12 inci !!Ben geride kaldım. Utanıyorum !! Yarına kadar birini bulmam gerekiyor !! " demez mi.!!!!.Neden bu acelen diye sorduğumda verdiği cevap aynen :" AMA YARIN 14 ŞUBAT.. SEVGİLİLER GÜNÜ . Herkesin sevgilisi var.Hava atıp duracaklar. Ben ne yapacağım " diye verdiği cevabı hala kulaklarımda çınlayıp duruyor...)))))) Alın sizlere sevgililer günü işte !!


**** Halen sevgilisi olmayan, illaki malum günde sevgilim olsun diye dövünüp duran, hemcinslerine hava atmak ve körlük vermek isteyen, facebookta " ilişkisi var " diye deklare etmek isteyen hanımefendiler üzülmeyiniz. İşte size kaçıramıyaca- ğınız ehven ve cazip bir imkan sunuyorum.

Yaşınız, sosyal statünüz ve kriterlerinize uyumlu hale gelebilmek için her türlü aksesuara, yeteneklere, maskelere, makyaj, dublaj, taklit yeteneklerine haiz biriyimdir. Siz isteyin, bildirin anında emrinize amadeyim.

Oynayacağım bu rol için saatlik ücretim 100 TL olup, her türlü masraflarda kişiye aittir.

Taleplilerin 13 şubat mesai bitimine kadar özelime bir rumuzla müracaat etmelerine müteakip; yapılacak seçim sonrası hak kazananlara paraları yatırmaları için banka hesap numarası gönderilecektir.

Belli bir kontenjanla sınırlı olunduğundan rezervasyon için acele ediniz ve o gün sevgilisiz kalmayınız. Bu bir kamu hizmetidir. Duyurulur !

 

 

 

**** Bu gün alışkanlık, aşağı kalmamak, belkide duıygusal bir takım doyumların hazzı ile kutlanmakta olan, dayatmalı, dış özentilerin, sistemin armağanı " Sevgililer Günü "; ne Ulusal ne de dinsel bir bayram değildir. O nedenden mütevellit bu durumda olan hiç bir kimsenin münferit uydurma gününü kutlamıyorum Kabalığımı mazur görün. Şayet bu günün yerine bir gün ; " SEVGİ GÜNLERİ" ilan edebilirsek işte o zaman her bireyin elini öpmek ve kutlamak boynumun borcu olsun.



 

**** Bir yıla yakın zamandır beraberdiler. Her gün buluşup, görüşüyorlardı. Seviyorlardı birbirlerini. Çay çorba, pastahane postane, sinema, şu bu derken ; kız gayet kararlı ve otoriter bir tavırla elini çekti avuçlarından ve birden :

---- Ne oluyor arkadaş ? Her gün bir aradayız, ye iç, gül söyle, gez toz, el ele göz göze... Böylemi devam edecek yani. Yoksa gelip ben mi isteyeyim seni ailenden ?
Şaşkındı delikanlı. Yutkundu durdu ve o anda koşarak ayrıldı oradan. Akşam saatlerinde apar topar bir araya getirdiği ailesi ile kızın kapısını telaşla çaldı.
" Allah'ın emri, peygamberin....." ve söz kestiler. Delikanlı kızın resti karşısında aklını başına almıştı işte. Bu gerçek hikayenin kahramanları şu an iki evlat sahibi ve saadet dolu bir yuvanın sahibiler.

Bu olaydan alınacak ders ortadadır. İlişkilerinde ciddi olanlar; bunu bir an önce akide bağlamalıdırlar.

 


**** Ahlak iflaslarının gün geçtikçe arttığı, hasetlik duygusuna esareti nedeniyle yarış içinde olan kadınlarımızın " benim neden olmasın" mantığı ; gelişi güzel tesis ile yaşanılan ilişkiler erkek fıtratında olan poligamiliği körüklemekte ve böylece evlenme yaşı "gençliğini yaşama " savına çanak tutmaktadır. Bu surede onca hayaller, umutlar ölüp gitmektedir. Ve her gün ahlaklı olanların aleyhlerine zemin yaratmaktadır.

 

 

 

 

**** Panolarda bir reklam : " Sevgililer gününe özel ..... mağazamızda fiatlar dibine vurdu !!! ." Şimdi anlaşıldı milleti neden kaşıntı aldığı ...

 

**** Burnu akıp duruyordu adamın.

"--- Bu ne hal ya. " dedi kızı.

"--- İki iş yaptın söylene, söylene. Ne yapayım burnumdan getirdin işte ! "

 

**** Bu gün; bozulan çay makinasının tamiri için " FAKİR " servisine gittim.

--- Fakirlere siz mi bakıyorsunuz ?
--- Bakıyorduk ama ; ne kadar çok fakir varmış , artık vazgeçtik !!!
--- Hımm. Desenize artık işiniz zenginlerle !!!

Cevap veremedi... Öyle kalakaldı. Gülümseyerek çıktım .

 

 

 

( Sevgilisizlere İlan ... başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 14.02.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.