Okunuşu itibariyle oldukça kolay bir kelime.Aşk.Tek hece,tek ses.Bir o kadar kısa uzun olmasına rağmen.
Aşkı diğer duygulardan ayıran temel nitelik birçok duyguyu iç içe bulundurmasıdır.Aşık olan kimse hem sevgi,hem hüzün hemde tarifsizliği anlar.Aşık olan kişiye göre tabiki değişim olacaktır.
Aşk nedir diye bir soru gelir insanın aklına.En azından gelmeli.Sonra şu gelir ardından kaç kez aşık oldum yada olmalıydım.En başta şunu söylemeliyim.Aşık olmak ile hoşlanmak arasındaki farkı iyice kavramak gerekir.İnsanlardaki temel sıkıntıda budur.Çoğu insan aşık olduğunu sanır.Lakin aşık olmamıştır sadece hoşlanıyordur.Hoşlanan ve aşık olan insanlar arasında temel bir fark vardır.Hoşlanan kişi başkalarınada bakabilir.Farklı şeyler gelebilir aklına.Lakin aşık olan insanın gözü başkasına bakamaz.İstesede yapamaz bunu.Bir şey engeller onu.Tanımlayamadığı.Çünkü aşıktır.

Şimdiki tabiriyle çıkmanın ne olduğunu hala öğrenebilmiş değilim açıkcası.Bizim oralarda sevdaluk derler ve bu çıkmak diye adlandırdığımız şeyle yakından uzaktan alakası bile yoktur.Karşıdakine verilen önem zevk uğruna değildir bizim oralarda.Hayat uğrunadır.Ne bu yazı biter ne de insanın karmaşıklığı.

Nereden nereye geldik.Yaşlıların anlattıkları dinleyin bide şimdikilerin anlattıklarını.Açın gözünüzü bakın bi etrafa.Herkesin ağzında bir aşkım.Liseye giden çocukların çıktığı insan sayısı kaçlarda olduğunu bi sorun kendinize.Bu muydu aşk.Oo kanka çok güzel kız oo kanka çok güzel erkek.Hadi çıkalım.Bu kadar mı? Bilemiyorum.
Bu yazdıklarımı okuyup,saçma bulanlar olabilir ve şüphesizde olacaktır.Oluşan fikirler tam olarak burda farklılaşır zaten ama size tek bir şey söyleyebilirim.Bir kere gerçek aşkı tattığınız zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız ve unutmayın ki gerçek bir aşk herkese nasip olmaz.

( Aşk Ve Hoşlanmak Arasındaki İlişki başlıklı yazı Hakkı onur tarafından 14.02.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.