Aslında mizahi şeyler; ruhun gezinti ile huzurunu sağlayan unsurlardır. Eğlenceyi,oyunu sever nefisler..Meyillidir ipe sapa gelmezleri konuşmaya..Rahatlar; neşe ve kaliteyi getirir. Utançlar yok edildiğinde, zevkler başlar uğuldamaya.. Düşünün hangimiz zaman zaman en galizinden küfürler savurmuyoruz hele de yalnızken..Bağırıp çağırmalar deniz kenarlarında,yüksek kimsesiz tepelerde naralar, sövüp saymalar duvarlara..Ne kadar rahatlatır,güldürür,keyiflendirir insanları..
Gülümsemek yetmez..Gülmeli kahkahalarla dişlerimiz görünse de..Her şeyden umut kesip ağlayıp surat asmak yerine;her şey halletmiş gibi rahat olmadan vazgeçilmemeli gülmekten,geyik muhabbeti dediklerini yapmaktan.. Tabi orta hallice.. Ne suratsız,sert ne de yalaka,yalakça !!!
Gelin güldürelim birbirimizi..Güldürmek;çok sert,ciddi,otoriter,resmi olmaktan daha çok işe yarar bence.Erdemli insanlar;eğlendirir,güldürür,gülerler de.. Güler yüzlü,neşeli.şen şakrak sıfatları varken; somurtkan,kötüleyen,yüzünden düşen bin parça,meymenetsiz,suratsız gibi sıfatlarla anılmak daha mı iyi yani..
Şakalar erbabına yapılmalıdır. Toptan şakalardan kaçınılmalıdır. Anlayan olur amenna ; ama anlamayanlar da ki tepkileri de unutmamak gerekir bence ..
Aşağıda kendimce tespitle düşeceğim kısa notları hoşgörü ile karşılayacağınızı umut ediyor; sizleri az da olsa gülmelere davet ediyorum..!


**** Gazete standında bir gazetenin ismi dikkatimi çekti.. Sanırım bir spor ,belki de iddia gazetesi..”AMK !!!” Ya facebook’ta çok sık kullanıyorlar bu ismi gençler birbirlerine..Kızdıklarında belki söylediklerini pekiştirmek için sanki yüklem gibi.. Eğer aynı şey ise; ulan küfrediyor ya malum gazete ulu orta !! Ne bu şimdi basın özgürlüğümü yani? 

**** Mehtar marşını seviyorum ..Ne güzel iki geri bir ileri..Birde aritmi bozukluğu.. İki ileri bir durma..Uzuyor işte ömürler değil mi ?

*** Şu uyarı levhaları yok mu her yerde..Deli oluyorum ya !!! Bin otobüse,yazmış “ şoförle konuşmak yasak”..İyi de şoför kendi konuşuyor almış yolcuyu yanına.. “Çimlere basmayınız” Olur.!. İnadına basıyoruz ,elektriği atacağız ya çıplak ayakla … Tuvalete giriyorsun yazmış “ Nasıl görmek istiyorsan öyle bırak !!” Adam pis görmek istiyorsa ne olacak ? Bir daha yolum düşmez ki derse niye çeksin sifonu..’’ Zorla mı ya.. Adamın okur yazarlığı yok ki zaten..’’
*
*** WC girişine koymuş levhayı.. (Küçük 500 kuruş; Büyük 1 lira ) Ulan ne ayırımcı olduk böyle !!!

**** Şu hela kapılarına bir bakınız..Ne edebi yazılar,şiirler,küfürler.. Bokun içinde gülücük gibi )

)* “Beni görünce altına kaçırmaz ise yüzüme tükür “.. Ulan ne iddia be.. Adam ya kabızsa?? Sanki tükürük hokkası ya …

)** Adama bak “Ah ı gitmiş vah ı kalmış !!” Nerden biliyorsunuz ki.. Belki vah ı gitmiştir. Ah ları kalmıştır.. Öyle canı yanmış ki ; hiç bitmez ahları !

**** Fotoğrafçı “ Gülümseyin ..Çekiyorum..” neden der ki ? Gülmeyeceğim ..Çekersen çek be.. Neyse o.. Ne rol kestiriyorsun ..Rejisör müsün ?

**** Karşımızdakine söylediklerimize inanması için neden “ Allah seni inandırsın ki..” diyoruz ..

,**** Siz hiç patlıcan imam gördünüz mü ? İmam bayıldı ise tabakta işi ne..Elinizde çatal.bıçak . Çağırsanıza ambulansı Allah rızası için ! Birde yok mu şu kadın budu köfte.. Ya açlıktan ne ad takacağımızı sapıttık iyice !!!

** Ne gaddar insanlarız..Bekler dururuz cemre düşsün diye.. Vah ya !!Düşenin dostu olmaz ki..

*** Can boğazdan gelirmiş.. Restorantçı uydurması be.inanmayın sakın..

)**** Çıkmışlar meydana..Atışıyorlar.. Lafı düzüyorlar karşılıklı.. Öte yandan çeyiz düzüyorlar durmadan.. Ulan onu düz bunu düz.. Azdı bu millet ya !

**** Biber gazı.. Göz yaşartıcı bomba.. Metan gazı.. Oh ne ala ya !!! Sanki ağlamıyorduk !!!

***Hep uydurmaca ya bazı laflar.. Yıllardır o kadar kuş pisledi ki orama burama ..Koktum..Hala zengin olacağım.. Hani nerde ?

)**** Tüm insanlar kardeştir.. Hoppala ya hoppala !!! Nerden artıyor lan bu nüfus ? Tövbe tövbe. !!)

**** Ona tecavüz buna tecavüz.. Birde tut sen haneye tecavüz et ha !!! Ulan sapık ne istiyorsun betonarme,tuğla,kerpiçten be !!! Matkap mısın ne ?

)**** Uykuya dalmak için koyun saymak alışkanlığından olsa gerek,gün boyu kendimi çobanlık yaparken buluyorum ..

**O hep birikip gelen hayallerimize,umutlarımıza baştan depozite ücreti konsaydı nasıl öderdik ki.. 

** Nerde o demokrasi,eşitlik ya.. İşimiz her şeyde ayırımcılık,ötekileştirme.. Tıp ta bile.. Yok küçük tansiyon,büyük tansiyon ! Yok iyi kollestrol,yok kötü kollestrol .. İş mi yani ?

)**Vizesiz gidilecek mecburi yer ebediyettir.

** Ben bu yum ,şu yum !! Şişir dur bakalım balon gibi.. Ulan bir toplu iğne ucunda ya hükmün ..
** Ellerinize sağlık,nefis olmuş.. İyi de..Gerisinde sağlık olmazsa ne olacak ?

** Elinin körü !! Allah Allah !! Körlüğün sadece gözlerde olduğunu sanıyordum..

 “Anne ! ŞU babama bir şey söyle !!!" Belli ki sinirlenmiş hanımefendi.. Ama be kızım kaç tane baban var senin ki şu,bu diye işaret ediyorsun .?. Ya siz annesi; neden uyarmıyorsunuz? ?


**))Aseksüel..Bİseksüel..EŞcinsel..Travesti..Efemine..HOMOseksüel !!!... Ve daha nice sıfatlar.. Ulan ne kibarlaştık ya..Lügatımızın maşallahı var.. Ne uzatıp duruyorsunuz ki .. İki şey var.. TOP ve TOPÇULAR !!! İkisi de müthiş hareketli sektörler.. Cirolar patladı ’!!!Ama ahlak iflasta ...

**) Gel ister şu, ister bu olsan da !!" demiş ya düşünür..Yok kardeşim,yok !! Nereye nasıl istersen öyle git!! Bana maskesiz,makyajsız,üryan sevgilerle gel geleceksen.. Delikanlıca !!

**) Ben istasyon sahibiyim.yıllardır..Gelirler; deposunu,heybesini,gönlünü doldururlar bedavadan.ve giderler !!.Ta ki tekrar ikmale ihtiyaçları olana dek..
Geçenler de aç susuz kalınca hayat yolunda;o kadar el salladım yardım için;ama hepsi transit geçip gittiler ..

**) Şu günü ,bu günü.. Hünerliyiz gün yaratmada.. Birde şu kadınlarımıza has " ALTIN GÜNÜ " yok mu ? Üç gün önceden başlar hazırlığı.. Aslında değiştirmeli adını.." TELAŞ..ÇİLE GÜNÜ " konulmalı..

( İmam Bayıldı başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 11.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.