MAKAMA SESLENİŞ

Murat DUMAN

Neyi kurtarmaya çalışıyorsunuz ey makamdakiler? Bir açıklamada bulunsanız ya! Vatanın, milletin üzerinde oyunlar oynanırken siz neyi düzelteceksiniz, söyleyin?

Allah aşkına bir düşünün. Bu murdarlar asla ve asla adam olma niyetinde değil. Adam olmayanı siz mi adam edeceksiniz?

İnanıyorum ki, birçok güzellikler denediniz. Denediniz de ne oldu? Malum Ermeni uşakları halkı kışkırtıyor, askerimizi vuruyor ve biz o hainleri bulmakta aciz kalıyoruz. Burada istihbarat zafiyeti var. Bizim elimizde gül, onların elinde silah. Barış dedikleri bu olsa gerek! Senin elinden gül düşmesin, ama canilere de haddini bildirmelisin. Öyle bir-iki demeçle bu işler yatıştırılamaz. Lütfen, kendinize geliniz. Asıl inlerine girilecek caniler bunlardır. Kim ki, bu güzel vatanın bir taşını oynatırsa, onların kökü kazınmalıdır. Şahsen ben, başka çözüm yolu bulamıyorum. Uyku her zaman uyunanı alt etmiştir. Devletin asli görevi uyuyanla uyumayanı ayırt etmektir. Bu caniler, masum insanları kullanarak meydanlardayken asla çözüm olmaz. Çözüm olur diyenler de yanılır ve önü alınmayan vahim olaylara gebe kalırız. Bence bir askerimizin şehit olmasıyla bin askerimizin şahadeti birdir. Bir gecede o caniler toplanır ve asimile edilir, bunun örnekleri dünyada yaşanmıştır. Durum böyle olunca dünyayı yeniden keşfetmenin lüzumu da yok.

Bölgedeki halk da rahatsız ve sizden medet beklemektedir. Bildiğim bir gerçek var, bu da vatanın bir çakıl taşı dahi verilmez, verilmesi asla düşünülemez. Malum canilerin kökenlerinin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Tamamı Ermeni’dir onların. Anlaşılıyor ki, çözüm demeçle, karşılıklı konuşmalarla düzelecek bir iş değildir.

Vatana yazık ediyorsunuz ey makamdakiler! Çözüm süreci bizim yumuşak karnımız olmamalı. Tez elden onlar da gereken cezayı görmeli. Aksi hâlde masum Kürt gençleri suçun içine çekilecektir. İşte o zaman çözümü unutup dosyaları tozlu raflara kaldırın.

Atatürk; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” sözünden hareketle oyunu bozmada bu millet hiçbir zaman aciz kalmamış ve kalmayacaktır. Yeter ki, yönetenlerin tarihimizi iyi algılasın. Göreceklerdir ki iyi niyetle sonuca asla varılamayacaktır. Bunları söylerken çözüm yolunu terk edelim demiyorum ama bu farkı da asla göz ardı etmeyelim. Cennet vatanda huzuru bozanların affı asla söz konusu olmamalıdır Bazı kendini, özünü kaybetmiş yazar-çizerler Osmanlı’yı kardeş katili, evlat katili diye belirtseler de o cihan devleti, devletin bekası için zaman zaman kardeşini ve evladını susturmayı başarmış, devlet ebediyetinde muvaffak olmuştur.

Yurdumuzun etrafında ateşler yanarken içimizdeki çakal sürüsü hem can kaybı hem de mal kaybına sebebiyet verirken hangi demokrasiden söz ediyorsunuz? Evlatlarını vatana hizmet için gönderen anaların ahını hiç mi düşünmezsiniz? inandığınız Allah aşkınagafletten uyanınız askere, polise, devletin ve vatandaşın malına tecavüz edenleri derhâl etkisiz hâle getirin. Gösteri yapmak bir haksa, insan gibi yapıp defolup gitsinler.

Aşağıdaki yazmış olduğum şiir, sanırım gerçeğin ta kendisidir.

 

Yönetenin boynunda vatanın hep vebali,

Vatansızlar vatana göz koymuşlar bilesin.

Siz böyle durursanız hesap sorar Edibali,

Vatansızlar vatana göz koymuşlar bilesin.

 

Aslından medet umar kalleşlerin meyvesi,

Kursağında kalacak sinsi emel hevesi,

Bağrımızda beslendi bunlar neyin nesi?

Vatansızlar vatana toz koymuşlar bilesin.

 

Oyunlar oynanıyor aslına dön de bir bak,

Ovaları dağları denizleri artık yak,

Sen bir ulus devleti şu sessizliği bırak,

Vatansızlar vatanda söz kurmuşlar bilesin.

 

Mehter marşları çalsın durmasın kılıç kında,

Asil Türk’ün kanı var damarda yatan kanda,

Tahammül tükendi bak feryat eder canda,

Vatansızlar vatanda haz kurmuşlar bilesin.

 

Dumanoğlu gam çeker Fatih Yavuz’a bir sor,

Türk ile Kürt kardeştir yakma bağrında kor,

Düşmanların dost olmaz kazanı hayıra yor,

Vatansızlar vatana buz kurmuşlar bilesin

                             11.11.2014 ANKARA

 

 

( Makama Sesleniş başlıklı yazı Dumanoğlu tarafından 4.01.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.