Antalya’nın renk ve özelliklerinden beslenmiş tatlı bir yazar Alime SEMECİ. Kasım 2014 ‘te çıkan Acı Kadın Tatlı Erkek, sıradışılık taşıyor. Kaygısız özgürlük taşıyor kitabı. Alime Hanım bu kaygısızlık yanında bir pranga mahkumu gibi eşi Aykut SEMERCİ’ye olan bağlılığı işlenmiş sıklıkla. Kitap şekil olarak farklı. Şiir, günce,  deneme sayfaları bir birine girmiş. Planlamanın olmadığı,  ama okurken usandırmayan, sürükleyici özelliği olan bir yapıt.

Yazarın her seslenişi eşine. Kayıtsız ve koşulsuz bağlılık. “Senin için varım” der. Nedense kadının teslimiyeti eziklik olarak düşündürüyor. Nasıl ki insan Tanrıya inançta bağlanır; yazar da böyle bir bağlantı kuruyor eşine. O sevgili gerçekte güvenilmez birisi. Yanılgım burda olabilir. Kadın hayat veriyor eşine ama gözlerine bile sahip olamıyor. Tariz yapılan aşk kesiği fırlarken gözlerinden, gönüllü köle kadın;  seven ve yalnız kalan erkek diyor. Erkek ihanet etse de aykırılığına dayandırıyor erkeği ve müthiş bir sevda ile, aşkla seviyor erkeğini.

Kadın yakaran durumunda, temennilerde bulunuyor. Kadınca itiraflar,  renkli bir hayat MAVİ renge dayandırılıyor. Yakarışlar denemelerdeki ifadeler. Sevgisi, sadakati tel üstünde duruyor. Toplum etiği de tüm özgürlüğe rağmen kopuk değil. Ana sözü “orospu” denmesini yadsıyor.

Akdeniz akşamlarında  kızın,  ilk görüşte nasıl aşık olunduğunu, sevişme sonunda kirletildiği çarpıcı bir bakışla betimleniyor. Sarhoş yıldızları sayarak, haylaz dalgalara aşk eskiyince kadın olunup çıkıldığını yorumluyor.

Sayfa 45 ‘te “Seni sevdim ve sevince seni/ Kirlendim!...” Sevgiden dolayı kirlenmek ilginç değil mi?

Her şeye binaen; erkek yoksul olsa da, yoksulluğu da olsa kadınını isterse mutlu edebileceği ve kadını sevebileceğini, kadının geleneksel sevişinin ve çakırkeyf olduğu durumda felaket olduğunu açıklar

Alime Hanım’ın eşi Aykut SEMERCİ bir usta ve hoca. Eşine de yazar ve şairliği öğrettiğini, kendisi için kendisine bir ödül olduğunu, kendi egosu için sevdiğini erkeğini önemli ve birinci olarak görür. Evinde dizini kırıp evde oturan kadınları da tiye alır.

Zaman zaman da erkeksi davranışlar gösterilebildiğini, sevmek zorunludur ifadesini, dünyaya bakışı ile perçinlemektedir.

Bu kitabı alıp okudum. Size de önerimdir. Semerci yayınlarından bulabilirsiniz. Başarılar diliyorum.

 

                                                                                  Öztürk ACUN

                                                                                   Yazar ve Şair

 

 

( Acı Kadın Tatlı Erkek başlıklı yazı acun06 tarafından 7.12.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.