**** Yaşlanınca öğrenmek zorlaşır. O nedenle; gençken var gücünüzle bilgi dağarcığınızı yükleyin ve ileride üzerine tecrübelerinizi ilave edin.

**** Kendinize güveniniz yoksa çekingen,ürkek,korkak,pasif bir insansanız önünüzde mevcut veya çıkabilecek engellerin hiç birini aşma şansınız yoktur.

**** Sosyal statü edinmek için ; başkalarının paçalarına yapışanlar ;şahsiyetsiz ve kukla gibi gölge de ve ipleri başkasının elinde olmaya mahkumdurlar.

**** Hala umutlarım var ..Neden kıvrılıp yatmalıyım ki koynunda ölüm !!!

**** Artık yaş ve fikren olgunlaşan insanların;sabırlı,hoşgörülü,sakin,anlayışlı olma mecburiyetleri vardır.

**** Beş adım gelene ; hiç olmazsa nezaketen bir adım gelmek insanı yormaz.

**** Fikirlerin denenebilir, yenilenebilir,değişebilir; tashihlere açık olduğunu asla unutmadan fikr-i sabitlikte ısrarcı olmayınız.

****En kötüsü; ölümlerde ölmekle kalmaktır.



**** Bir kıvır kıvır, bir düz ve uzun saçların.. Bir sarı,bir siyah,bir kumral rengi.. Bir savrulur dalga dalga rüzgarda, bir ıslak yağmurlar da çise çise...Her telinde sevda raksında kıvrım kıvrım.. Ne yapsan fark etmez ki.. Sen hep aynısın.. Sevdalara kucak kucaksın sıcacık gülüşlerinde ...İstersen tak şöyle kenarına bir tutam menekşe; bak bir de o halinle !!!

**** Gönlümde ki hicranlara menekşe açtırdın.. Artık hiç bir yere kaçamazsın !!

**** İlgilendirmez beni; ne güzeller güzeli,ne sütun gibi bacaklar,şöyle böyle kalçalar.. Yüreğine bakarım yüreğine.. Dolu mu sevgiyle !! Gerisi hikaye ..

****İster şehla,ister şaşı,ister düz baksın ... İster ela,ister yeşil, ister mavi veya siyah olsun gözler.. Renk körüyüm, bozuk gözlerim göremem ki... Ama hissederim sıcacıksa bakışlar !!!

**** Üstümüze bir şeyler almaya alışmışız.. Sabah kalktığımız da, sokağa çıktığımız da serinse hava; giy hırka,palto,manto.. Pilav üstü döner..Çek kafayı,üstüne kahve şöyle sade...Üstü kalsın hesapta..Yaşarsın o kadar hala istersen üste hayat.. Cinayeti alırız üstümüze.. Bekçisiyiz namusun mahallede. Üstümüze vazife...Ezeriz insanı biz üstte.. Üstümüzde battaniye.. Ve sonrası malum; atarlar kürek kürek toprağı üstümüze ve nihayet biz tamamen altta !!!

***Ant içtiler aşkları için....Ve başladılar yangınlar da yaşamaya biçareler.

****Susar, sessizdir.. Gülmez,ağlar gözler..Kaderi kadının..Sığınır. Çaresiz,yol gözler.Karnında bebesi; sırtında küfesi .. Bir garip, kulağında küpesi..Ağlanacak haline gelir gülesi..Gülemez ki !!!

****sen koy gözlerini.. ben takarım çerçevesini..

****Neler söyler o gözler neler..Bazen hicaz, bazen nihavent..Çal çalabilirsen. En iyisi geçip karşına dinlemek.

****Çeşmelerden avuçlarıma dolan su gibisin..Doyasıya içtiğim !!

**** Nerede bir göz görsem; hep gözlerin gelir aklıma.. Hani şu kırk renge meyilli gözlerin var ya..

****Umutsuz sevdalara tutulmak.. Olta uçlarındaki yeme aldanan balıklar gibi.

*** Soktu başını altına pikenin üşüyerek.. Dışarıdakiler büzüştü, sokuldular biraz daha birbirlerine.. Bekle ki kuş çıkacak, civciv çıkacak.. Oysa nefessiz kaldı biçarecik..Galip geldi yine çaresizlik !!!

**** Şuna bak ya; almış altına hayatı ,bir güzel ezip çiğniyor.

**** Yeter ki bir şey anlatsın satırlar.. Elde satır !!!

**** hiç yalnız kalmadım..Başım da bela; dert solumda,sağımda hüzün..Yaşayıp gidiyoruz işte hep birlikte ; bütün günler de !

**** Adamın adı LAF !!! Her gün beli kırıla kırıla oldu naçar !!!

**** uyumamak için çoğu çay içer demlice üst üste geceleri... Bense seni içerim yudum yudum ..

**** suratımı astılar daha küçükken..adımı koydular asık suratlı çocuk...odur budur hala kaldım asılı ...

**** demi az ise çayın içemem.. çok koyacaksın sevgi çayından ki, bayram etsin yüreğim ..

**** başını kaldırmaz adam bazen, üstünden geçen martılara inat.. sanki küs gibi..

**** dibe vurmuşken ; neden çıka geldin ağzına kuyunun .

**** Her şey değişmekte bu alemde...Bir sen aynısın ve kendi halinde !!!

**** Aşkı icat eden şairlerdir. Onların dizelerinde yaşarlar.

( Hayata Dair Bir Kaç Söz başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 9/5/2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.