** öyle bir fırçam ve boyalarım var ki... hüzünleri boyarım her gün gökyüzüne..
** özlemlerim mevsimleri kurşunluyor bir bir.. ve ölüyorlar göz göre göre..
** öyle uzadı ki özlemler... pirelendi iyice sevdalar..
** ağlar benim ellerim.. her yanı harita metod defteri gibi çizgili..doğrusu eğrisi..kader çizgim gibi..
** gözlerin sanki denizin dibi gibi..
** gecenin bu vaktinde hala yalnızlık adına tüm kelimelerde mühürlü dudaklarım.. seslenemiyorum " nerdesin sen ? " diye...
** sözün vardı.. yine tutmadın..alıştım , canın sağ olsun.. kim bilir ne haldesin.. keşke bir fısıldayabilseydin karanlıklardan.. inan duyardım !!!
**gel bu gece bir deniz çizelim seninle,şöyle dalgasız ve sakin...Yakamozları oynaştıralım gönlümüzün kaleminde.. Ay ışığının şavkını ekleyelim istersen.. Üste belli belirsiz martı kanatlarından çığlıklar dökülsün her yandan..Hafif bir esinti başlatalım; her şey elimizde iken...Etraf sesiz , sakin; el ayak çekilmiş nasıl oldu ise.. Hadi çekinme; çıkar üstündekileri...Dalalım çırıl çıplak denizimize..Hafif tuz zerrecikleri tenimiz de...
** Bir kuşun çırpınışları var göğsümde..Tel kafeslerle çevriliyim.. Kan revan içindeyim..Hevesler, özlemler serili ayak uçlarımda..yaklaşmaktayım uçurumlara.. Ne kuşlar çiziyorum uçan bulutlarda.. Hala aklım gönlüm yaşanmamış yaşamlarda..
** Bir zincirde boğulmak yavaş yavaş...Gömülmek ıssızlığında gecenin; çürümek gün doğumların da.. Ve ölümlerde anlamlaşmak.. anılmak var ya !!!
**gelmesen de olur..nasılsa varlığını hissettim..ve yüreğimdesin ne fark eder..
** Çığlıkların izi var yüzünde. Eğil iç bir yudum çeşmemden, su vur tenine serpiştire serpiştire..Gitsin avuçlarındaki terinle .. Ferahla..
**yılların uğultusu nasıl da türkülenir kulağımda..kaç kez ölmüşlüklerim , yatışım musalla taşlarına ve gömülüşlerim bağrına.. Yalnızlıklarım işte... İndirsem bulutlarını gökyüzünden bir bir..Ve sarılıp yatsam öyle sessiz sen diye.
** Ben sesimin ninnilerinde büyüttüm yılları...ve harcadım cömertçe kahırları.. Hiç açmadım dilenmek adına avuçlarımı..
** Her sabah ; hayatımda ki varlıklarına daima şükrettiklerim,niyaz ettiklerim , yalnızlığıma hala eşlik ettiğinizi unutmayın.. Uzaklarda da olsanız yanımda olduğunuzu ,hissettiğimi bilin.. Sizler olmasanız bir nefes bile haram olsun ..

** Sırtımızdan asla indiremeyip farkında veya farkında olmadan taşıdığımız ; tüy gibi hafif veya tonlarca ağır olan tek şey : ÖLÜM !!! Yordun beni bu kahpe dünyanın malum insanları ile.. Ben alıştım seni taşımaya; terk etme beni...
**Allan, pullan, tak takıştır,süslen püslen, ne halt yersen ye.. Kime yutturacaksın; için kara ,kapkara ; kazanın fokur fokur kaynadıktan sonra !!!
** Ben her gün umutlarımı yüklerim güvercin kanatlarına.. onlar yaşama sevinciyle süzülürler bulutlarına ..
** Gözlerin ... Ah kurban olduğum gözlerin... Anlamlar yüklü gözlerin... Görenim ... Gördüğüm gözlerin... Can gözlerim... Sahifeler; mısraalar yazdığım gözlerin...Konuşmadan anlaştığım gözlerin...Dünya yüklü gözlerin.. Güldüğünde yumuk yumuk yumulan gözlerin.. Taptığım gözlerin.. Baktığımda içimi dolduran gözlerin...Ilık ılık sevgileri yüreğime gönderen, içimi hoplatan, sevindiren gözlerin.. Boncuk boncuk yaşlar akan gözlerin.... Oldu mu şimdi bu ya kadınım... Kömür karası gözlerim.. Oldu mu bu yaptığın... Can kadınım bir tanem.. GÖZÜM BENİM ..
** sen gülünce yanaklarına ne çiçekler işleniyor rengarenk ,buket buket..Çiçek bahçeleri yerleşiyor birer birer peyzaj mimarisinin şahaseri gibi..BİR GÜZEL RAHİYALAR SARIYOR ruhumu.. Mest oluyorum.. Ne muhteşem gözlerin ,bakışlarında seçemiyorum rengini.. Kanat çırpıyor güzelim güvercinler bana gelmek ister gibi..Yüreğime akıyor sel sel bakışlarının sevdası .. Ve gittikçe büyütüyorsun her halinle birlikteliğimizi...
** özledim.. özlüyorum ıssızlığın da gecenin.. bir tuhaf içim ve ürperiyorum.. oysa ne kadar oldu şunun şurasında ayrılalı..neden böyleyim ki... uzatsam ellerimi tutacak kadar yakınsın.. fısıldasam özlemimi duyarsın..arasam telefonunu, açarmıydın ? Bir solukta duysam sesini.. ama yok ; kal öyle ..Görkeminde kalsın özlemim ve ben ağlayayım doyasıya sensizliğine.. Ürperiyorum, titriyorum ; gel gel hadi olmuyor sensiz ;.. Koş sarıl şöyle sımsıcak.. Başımı koymalıyım göğsüne.. okşa saçlarımı , huzur ver varlığınla.. uyut beni.. yorgunum öylesine.. uyut ve usulca ayak parmaklarında git sessizce... Anlamam zaten gittiğini açsam da gözlerimi.. Çünkü sen her an bende,benimlesin... İyi geceler farklı eşsiz bi tanem..
** Sevdam gün be gün örüldü yüreğime bir nakışcının mahir ellerinde..bir kement atıldı adeta boğarcasına...mutluluk düğmelerini bir bir çözmeye başladı bile davetkar..güller boğum boğum kokmakta boynunda.. aksi ışıkların cemalinde.. Bir yaz gecesinin sakince huzuru uyku çöken gözlerimde..Bir başlangıcın heyecanı dudaklarından dökülen sözlerinde..Ve bir yaşanacak türkü fısıldanmakta uğuldayan kulaklara...
( Sevda İniltileri... başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 20.07.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.