Aşk aşk dediler

ve artık aşıktılar
alıştılar
ve sonra bir kuytuda
içine ettiler
canım aşkı katlettiler..
*** Hissettiklerine kontrolsuzca esir olunursa ; artık karışık,soruların cirit attığı bulanık bir yaşama yol alırsınız.

*** Anlattıklarınız ve duygular samimi,içten ve düzgün şeyler ise; karşınızdakinin sizi başkalarında arama lüksü yoktur.

*** Kavuşmalar da bile bu kıskançlıklar neden ki ?

***Ne güzel şey şu umutlar.. Elinden tutası geliyor insanın. 

***erdemli bir hayatsa sürdüğünüz her şeye karşın, yürüyün be arşın arşın..

***.Hiç bir şey için vakit geç değildir. Yeter ki umutlarınız olsun bağrınızda taşıdığınız ..

*** Bulunduğunuz statüye uygun ilişkilerde bulunmazsanız ;bir gün refuze edilirsiniz.

***Ağzına edileceğini bile bile ; kimsenin karnını ağrıtmayınız ..

*** Israr ve takip ; insanla
.rı bezdirir

*** Kendinizi angaje ederek , mahkum yaşamayınız kimselere..

***
Israrcılık; karşınızdakine altında çapanoğlu var hissi yaratır ve sizden uzaklaştırır.

**** Hadi kalk gel.. Çak şimşek gibi, yıldırım ol düş üstüme..Gel gürültü ile ; bağıra çağıra gel..Kavga edelim.. Dövüşelim.. Hesap soralım.. Kim ödeyecekse ödesin.. Güzel şeydir gürültü patırdılar da; kavgaların sarmaş dolmaş olması.. Hadi kalk gel.. Hesap ver , nerelerdeydin !!
**** Siz unutulmaya yüz tutmuş kadın.. Neden kendinizi hatırlatmıyorsunuz .. Bir baksanıza aşağılara ne yangınlar var..
*****işgal edeceğim senin için gökyüzünü..izin vermem ne uçurtmalara, ne de kanat açmış kuşlara.. sırf sen uçasın diye..
*****değse dudağın dudağıma, bir gümbürtü başlar yüreğim de.. kırılır testiler..çın çın canhıraş sesler.. ötelerde atlar kişner..
*****özledim seni bitanem..dün gece boştu yatağım..hadi gel, en büyük çiçek bahçesi satın aldım senin için. rengarenk çiçeklerde yürüyelim ele ele, bitmesin sevdamız hiç..
**** Dantel gibi işlemesi ve şiirlere dökmesi satır satır.. Ömürler bitmez ki.. Ben giderim sen gidersin .. O yaşar başkalarında ve yaşatır işte yıllarca..
**** otur şimdi . İster ye,ister iç..Çal kemençe, ister davul zurna..Vur başına gözüne; bırak kan revan içinde şiirlerini.. Düşün istersen kara kara.. Her şey Yaradan' dan evvelallah ,,Eyvallah !! Göm gitsin hayallerini satır aralarına..
**** Önce adam olacaksın adam.. Pabuç bırakmadan..Yaşayacaksan adam gibi; pes etmeden yaşayacaksın.
****- Yarım kalmamalı hiç bir umut. Ya başlamalı yeniden ve yaşanılmalı dibine kadar; ya da boğulmalı kör kuyular da..
**** konuşma hiç.. bak sadece bir lahza.. alt yazılı zaten gözlerin..
**** bakın gökyüzüne , nasılda birleşip gülüşüyor yıldızlar topluca.. gözlerine, saçlarına iniyorlar ve yuva yapıyor bakışlarında..
**** Hak etmiyordu belki de sevgiyi.iyi anlatılamadı demek ki..ne idi sorunu.. oysa küçücüktü burnu.
**** Tetiklendi alzheimer im.. unuttum .. sahiden siz kimdiniz ..
**** Siz hiç birilerini çokça özleyip; fotoğrafı ile konuştunuz mu ? Deneyin !!!

***** Şu meşhur,kalıplaşmış ikna cümleleri vardır malumunuz. " Vallahi kimse girmedi hayatıma , inan" .. Ne yapsın inanıyor zavallı. Öyle ya hayata nasıl girilirdi ki ? Ama ya başka türlü girilmişse; onu hiç düşünmüyor bile ..
***** Kredi alacaksın; bir yığın matbu evrak " şuraları imzalayın "; muayene olacaksın aynı şey, oraya git imza buraya git imza. Şimdi de el ayak okutma işlemi var. Aynı yere de gitsen ikinci defa aynı okutmalar.. Ya kardeşim eldiven yok; kiralık el de kullanmıyoruz.Bu ne ya !! Yarın bu gün dijital özel yer fotoğrafları çekilirse şaşırmayın.. Şu imzadan mimzadan, başımıza çok ayıp şeyler gelecek ya ; bakalım ne zaman !!!
***** ne alırsan şu kadar kuruş tan satış mağazaları var ya.. Hep merak etmiş ve gülmüşümdür. Ulan tatlı ile acı; hüzünle sevinç, sevda ile veda, nasıl eder aynı para !! Var bu işte bir aldatmaca !!
***** Hani ; şu örgü örerken kullanılan bir metod var ya ; İki ters ,bir düz !! Ya ne sevimli iş adeta mehter marşı eşliğinde örüyorlar. Galiba onun için saatlerce usanmamaları..
***** Hani ; hesap öderken " üstü kalsın " deriz ya şöyle patronca..Peki; birde "altı kalsın" desek neticesi ne olur ki ? Hiç denediniz mi ?
***** Hele uzanıp başımı koyunca yastığa; neler geçer durur aklımdan.. Ya başka zaman neredeydiniz ? Mecburmuydunuz ;edeceksiniz uykumun içine ; tövbe tövbe..

****** Telefon rehberinizde kim bilir kaç kişiye ait numara kayıtlıdır. Hani vakit geçsin ,muhabbet olsun diye aradıklarınız.. Ararsınız;kaapattıktan sonra ne konuştuğunuzu unutursunuz bile..
Bazı numaralar vardır; gözünüz her çalışta heyacanla bakar "o'mu " diye,
çünkü hep aklınızda dır,beklersiniz her an..O ise ne ala;mutlu olursunuz. Bu iki guruba istediğiniz adı koymak,tasniflemek sizin bilececeğiniz bir şeydir elbette..
Birde sizin ona ihtiyacınızın olduğunu, zor nefes aldığınızı,bir sorun içinde bulunduğunuzu,özlendiğini hissederek kendiliğinden arayanlar vardır. İşte onların adı tabi varsa,kaldı ise dosttur DOST !!!
Onlar; ötedir her şeyden. Onlar sizi hissedenlerdir.Onlar kol kanat geren,ilgisi içten ve çıkarsız olanlardır. Ve onlar siz iyi iseniz arayıp zamanınızı gasp bile etmezler. 
Onlar ; umarım hep olurlar; hak eden herkesin yaşantılarında..

****** bir yalnızlıktır gidiyor insanlarda.. inzivaya çekilişler, köşelerde bir başlarına..Bakın ben bir yanlızlıklar dünyası yarattım sizin için..Birleştirelim yalnızlıkları da nasıl görünürüz ki..
****** Şu Baattin; Sebastian ağzı ile konuşmayı bırakın. Sizin ağzınız yok mu da ; başka ağızlardan konuşuyorsunuz 
******* Şu " isteyenin yüzü bir kara,vermeyenin ise iki kara" sözü ne kadar da moral düzenleyici ..Teskin ,teselli edici antidepresan sanki..
****** Susması, susturulması gerekenler o kadar çok ki !! Koli bandı stokları yetmez.
****** Millet şunla bunla meşgul yaşar ; bende hem fizik ve hemde tedavisi ile !! Bir çay iyi gelir üzerine .. Ama nerede ; para yok ki cebimde.. Ismarlayacak , paylaşacak kimse de !!!
****** İyi ki her gün tedaviye gidiyorum..Biraz daha tutunuyorum hayata gördükçe; aklım başıma geliyor hemde elektrik verilince !!!
*******Siz hiç bir şeyi vazgeçmeden çok istediniz mi ? Deneyin de görün ebenizin örekesini ..



tenler
trenler
siren sesin de
tiridine tiridine
binen binene
çığlıklar karıştı
birbirine
günahları besler
fahişeler
eşlik eder
sözde beyefendiler ...


Kimi çeker ocağın fişini
kimi namusun şerefin
ah şerefsiz şerifim
adamım diye gezersin
pezevengisin
sefillerin ...
( Çeşitleme başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 4.07.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.