1 Uygun Zamandı Adı


Adı ; uygun zamandı..Çalımlı,alımlı,farklı." Çay içelim " davetine de , adının gereği cevap verdi "uygun bir zamanda ".. Adam yine de bir umutla hazır etti demliği, dayanamadı demledi bir demlik dolusu çayı. Umut bu ya ; hep taze olmalıydı; çay gibi.. Bekledi; acılaştı ,bayatladı çay; umudu gibi.. Ve döktü mecburen.. Olsun yeter ki gelsin; yine demlerdi umutlarını..

Bir buket çiçeği hazır etmişti, gelir belki diye..Gelmedi.. Ne çayını içti; ne de aldı çiçekleri..Boş bardaklar,kaşık kaldılar öyle işlevsiz ve şeker eridi gitti. Kurudu çiçekler bir bir. Devirdi dolu demliği, kırdı bardakları,savurdu çiçekleri bir bir tıpkı umutları gibi..

Ve adam boynu bükük düşündü: vardı elbetteki bir çekingesi belki de mazereti olmalıydı,belki de korkuyordu. Hak verdi ; saygısı sonsuzdu. 

Asıl olan saygı değilmi dedi.. Sevgiler olur olmaz,yaşanır yaşanmaz,istenilir istenilmez ve bitebilirdi de. Ama; saygılar ölümsüz olandı. Ve adam ölümsüzü seçti.

Saatler iptal..Yok mevsimler öyle çeşit çeşit..Günlere lakap takmak neymiş. Yıllar mış.. Yok öyle saymak,rakamlamak. Hepsi yasak !!! Haydi buyurun yaşayın kafanıza gönlünüze göre.. Korkmayın yakında ölümde mülga olacak..

Çiçekleri kurutup; defter;kitap sahifeleri arasına koyardık çocukken.. Bilmem hala nedenini..Kaç gündür kurudu buketteki çiçekler masamda.. Alıp ; çocuk günlerdeki gibi saklasam kitap aralarında ayıp olur mu ki ?
Sustu kadın..Mutlu idi .. Sevgiye gark oluştu .. Boyunu bile aşmıştı; sevgiler.. Fazlasına ne gerek vardı ki...Ve umursamadı; döndü arkasına ; çekti gitti mutluluklarına !!

Adamın iki dudağının arasında kaldı oysa ki..

Tetiklendi alzheimeri unuttu adam .. sahiden o kadın kimdi ..Hani şu adı "uygun zaman" olan.

Hak etmiyordu belki de sevgiyi.iyi anlatılamadı demek ki..ne idi sorunu.. oysa küçücüktü burnu.
Sevmek,sevilmek mecbur olsaydı kanunen; sevilmekten beraat, sevmekten hüküm giyerdi hemde müebbet !!

Ertesi günlere ertelemeleri vardı hep.. Umutlar tehirlerin de devredilip dururdu.Onun için ya bitmemiştir ,yarınlara uzanıp durur mütemadiyen engelli de olsa yaşamlar..

Ruhsatlı, tellerle çevrili kumsalına ;ne dalgalar gelir giderdi.Aşındırır dı,alır giderlerdi  avuç avuç ; hırçın ve bitimsiz...Ve kumsalı hala sakin ve sessiz di adamın..En güçlü hamal gönüllerdir. Neler neler taşımazlar ki bedelsiz !! Neler vardır,neler mahfuzdur gönüllerde bilinmez.. Ne hatıralar; ne yapsan silinmez.

Bazen hiç tanımsız tarifsiz , belki de abuk subuk anlamsız.. Saklanır gider gizemli,gizemsiz..Ve neler girer ,diz çöker öylece kalır izinsiz !!!!

Ömürlük hatıralarda geçer gider onca hayatlar ve okunası hikayelerde yaşatılır.

Ve hastalandı adam; bu bekleyişler de.. Fizik T.R. servisi,muayenesi sonuç: BOYUN FITIĞI.KİREÇLENME ,DEFORMASYON ...  hayat, nasıl da oyunlar  oynar , boynunu bile oynatmasına  mani olmuştur işte... 
Felç olmuştu sinirleri.Nürolojik muayene ve sonuç NÖROPATİ !! Ne entrasan sinirlerine bile pati giydirdi..Kadının herşeyi sarmıştı adamı; boğarcasına.Ve adam belli belirsiz; seldir peldir yürümekte..
Ne hayatlar,ne umutlar, ne yaşanmış ve yaşanmak istenilenler vardır şiirler de.. Okumak gerekir alemlere ulaşmak ve tanımak için..

Bir sonraya kalışlara salınarak yarı uykulu ya bismillahla kalkılır sabahları.. Aynı tas ,aynı hamam da yıkar,yuğarsınız teninizi arınmalara..Atarsınız adımlarınızı bir telaş ve heyacanla..Aynı sözlerdesinizdir hala...Değişiklikler ,tercihleriniz yoktur ..

Şu maviler var ya hani dökülür fincanlara kahverengi ;insana ne hayaller kurduruyor havai'ce !!!
 
Adam delisidir sevgilerin.Her gün yaşamımın eksisindedir.Bir gece yarısı sessizliğinde bir an düşünse; hemen hisseder..Çünkü yıldızlar onun ajanıdı, haberiniz olsun ..
Kimileri asılacak güne sabahtan omuzunda yükler.. El uzatacak, el verecek,mutluluk sevgiler ,şefkatler dağıtacak bıkmadan,yorulmadan yeniden..Kimileri de zar zor tutanacak nefes alıp vermeye küskün,vazgeçmiş..Belkide bir ele muhtaç....

Adı "Uygun zaman" kadının.. Ölümler de var ; bekleyip durur uygun zamanları.. Bir bilinse uygun zamanlar mesele kalmayacak ya.. Ama o fi zamanlarına yüklü; kimbilir ne zaman..

İnsan severse,yaşamak isterse sevgileri ; yaratır uygun zamanları..

Yoksa uygun zaman; erteleniyorsa bir çay içmek vardır bu işte bir kaçamak .. Ama neden ? 

Adam son kez demledi çayı..koydu çiçekleri masaya.. hazırdı en iyisinden muhabbet, ama yine etmedi icabet.
ve bir bardak çay koydu demlice, içti yalnız sevgileri yudum yudum..bir çiçek aldı eline , çekti içine derin derin..
Vurdu kahırla ,ama öfkesiz ve küfürsüz , ne çay kaldı ne çiçek ne de bekleyiş.. ve yemin etti daha çay içmemeye ve çiçekleri sevmeye..

gittikçe sisli bulutların arkasında kaldı uygun zaman adlı kadının gözleri..  yavaş yavaş kaybolup gitti sisler arasında..

Adam alzheimerin pençesine mağlup oldu.. unuttu herşeyi ve uygun zaman adlı kadını birden.. " sahiden siz kimdiniz " .. 

Neden  korktunuz,çekindiniz ve gelmediniz... 

Muradına ermişti kadın.. kimbilir nerede ve hangi çaylar da... ayıramadığı zaman hala uygun zamanlar da..
güle güle şahane kadın.. ve unuttu mahzun adam ....
( Uygun Zamandı Adı başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 2.07.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.