BU gece aslında yazmayacaktım . İçimdende gelmiyordu salata hazırlamak kelamlardan . Hiç bulaşmıyayım dedım düz yazı denemelerine .Dencek yine bu nasıl yazı hiç bir dayanağı yok .Temelsız yapı ne işlesen yıkılacak harf tuğlaları . Aman be üstadlar buda gülümsemelik olsun çerez işte .Edebiyat sofranızda ,öylece kıyıda ağza ara sıra atılan ..Tadımlık doyumluk değil nasılsa.

Bir dostumun yazısı tetikledi bu gece oturduğum yerde beni.Çokta keyif aldım okurken kendisini .Ne demişse doğru demiş aslında da ...

O Hayatı Sen Yaratacaksın Dostum_______

Başlıklı yazında güzel incelemiş iç sesini, tecrübelerini, dileklerini insanlık için ...
Çok şey yapabilirsin demiş çok şey . Bu düzende nasıl yapacaksa o garip.Her tarafı çevrılmış adap ve edep duvarlarıyla ,ahlak kumkumalarını dınlemıyecek oldugunda dedıgın gıbı küllerinden hayat kurmaya kalksa O ödemıyecek ki, sadece bedeli..Anası babası kardeşler çocuklar karısı ev sahıbı bakkalı çakkalı tüm bir aile ve ahali ödeyecek o insanla bedellerı. Buna izin varmı ?

Ne oldu yürekten istemesi ..Adam yada kadın çalışmak istemıyor el kapısında .Oturup yazayım dıyor şiirler mesala ....Para derdınde de degılım .Bir tutam huzur ve mutluluk dıleğim ..al burdan yak ..aklına soktum biçarenin ..Kapıcı kapıda bekler para eve şiir değıl ekmek gerek.kaynarmı tuzsuz çorba .

Gelsınde hayat kursun yenıden beyimiz küllerinden ..

Sana uymayan ne varsa at yaşamından demişsin ya ..Atamıyor bu çarklarda ... Avukat parası mahkeme kapıları velayet sürtüşmeleri .Nafaka derdi ahhhh hocam bunlar para ..

yoksa derdi özgür kalıp bakmak yazılarına mutlu düşlere yelken acmakta .Hayat gülerek diyor ki nah sana .

Yani olmuyor yürek cesareti kifayetsiz mecalsiz kalıyor toplumda .Şamar gibi her yandan tokatlıyor yüreği .Kötek delisi olarak giriyor dişlilerin arasında .Bir güzel un oluyor umutlar hedef ne varsa .Un geliyor bakkala Bakkal satıyor sana un olmuş düşleri.. Alıp gidiyor haneye 4 çocuk kapıda bu akşam börek var sofrada diye gülümsüyor adama

Gitti canımmm yenı hayat kurma savaşı .Yani dostum bazen yetmiyor yürekteki cesaret .Alıveriyor sormadan hayat hayatları..

Demem o ki yazarken kolay 10 altın kuralda ulaşmak yürekteki olmayacak sevdalara erişmek .

Neyse bu gecede salataya ektik bir tutam kekik ..kokusunda uyumalı umutlar ...mis gibi..yarın sabah güneş doğacak ..yatmalı iş bekler ..

Saçmalık canımmm benım ki temele oturmayan bılımsellıkten çok ırak söz salatası yada çereziniz be ustalar...

iyi geceler hepinize yürek hayalleriniz gerçekleşsin tatlı düşlerinizde ..orası istemez nasılsa bedel....

yeşim demirelli

( Gecenin Laf Salataları başlıklı yazı yeşimce tarafından 27.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.