Abdullah Öcalan'ın hayatını okudunuz mu? Bence okumalısınız ki Pkk'nın nasıl,gerçekte kimlerin yardımı ile kurulduğunu anlarsınız.Nasıl mı?
Abdullah Öcalan güya lise yıllarında NFK(Necip Fazıl Kısakürek)taraftarı ve dindar bir insanmış.Bunun değişmesi uzun sürmüyor.Eline bir kitap geciyor okuyunca arkadaş ateist oluveriyor.Ya bu nasıl bir iştir.Elinde Kuran-ı Kerim gibi yüce bir kitap var ama sen saçma bir kitap okuyup ateist oluyorsun.Bide dindar olup Kuran'ı okumadın mı yoksa? Üstüne üstlük bide Ķürt davası için uğraşan bir melez. Evet Abdullah Öcalan'ın annesi Türkmendir.Aslında anneside babasıda ermeni kökenli fakat evlatlık olarak başka ailelere vermişlerdir.Kürt davası diye adlandırdığı dava aslında onun başta olması hep hoş deildir.Çünkü sen Kürt olduğun kadar da Türksün.Bide kürdistan'ı kurcakmış.Zaten şu anda bir Kürt Devleti var eğer işi sadece devlet olsaydı bizle uğraşmazdı.İlginç birşey daha var.Apo gençliğinde içeri tıkılmayı 3 ayla yırtmıştır.Nasıl oluyorda o sıkı zamanlarda Deniz Gezmiş ile ilgili bildiri dağıtma ve halkı galyana getirmekle suçlanan biri 3 ay gibi çok küçük bir cezayla işten kurtuluyor? Üniversite yıllarında bile Öcalan'ı koruyan bir güç vardır.Pkk'yı kuran asıl güçte budur.Uğur Mumcu'da Pkk-Devlet arasında ki ilişkiyi araştırmamış mıydı.O devlet o zaman yapısı bozuk olan Mit olmuş olmasın.O zamanın Mit'i içi karışıktır hatta bu karışıklık 2000'li yıllara kadar sürmüştür.
Pkk Mit'in elinde büyüdü peki nasıl gelistı?
Şuan gözünü kırpmadan kendi vatandaşlarını öldüren Beser Esad'in babası Hafız El-Esed,Mit tarafından kovulan Pkk'ya sahip çıkmıştır.Pkk sempatizanlarını ülkesine alan Esed,ülkesinde kamp kurmalarınada bişi dememiştir.Gittikçe büyüyen Pkk Suriye'nin aleyhine çalışıp,iç işlerine karışması sonucundan Suriye'den atıldılar.Artık ondan sonra kimim yanında çalısıldiği tam bilinmiyor ama hiç umud kesmeyem Mossad neden olmasın.
Şehit sayıları
Şehit sayılarına gelince ise dış istihbaratların Türkiye'de cirit attigı zamam artmış olduğu görülüyor.Anap doneminde,Turgut Özal,Yıldırım Akbulut ve devleti maf eden Mesut Yılmaz başbakan olduğu zamanlarda 2000'e yakın şehidimiz vardır.Dyp-Shp koalisyonunda ise bu sayı 6300'e yaklaştığı ve en çok şehidin verildiği görülüyor.Dsp,Mhp,Anap koalisyonu ise biraz şanslı sayılırlar.Çünkü Abdullah Öcalanın yakalanması ile güya kendini fesh edecek ve biraz eylemlerine ara verecektir.Bu dönemdeki şehit sayımız 269.Akp'nin tek basına iktidarken bu sayı tekrar artmıştır ve 2500 e yaklaşmıstır.Bu artışın nedeni ise bellidir.Pkk'nın kurulmasında ve büyümesinde etkili olanlar Türkiye'nin gelişmesine dayanamamış adeta uyuyan devi dürtmüşlerdir.Şu sıralamaya dikkatinizi çekmek isterim.Türkiye'nin sağını solunu topluyup ekonomisini düzeltmesi 2006-2007 yıllarına denk gelir.Pkk'nın uyanip tekrar çok kanlı eylemlere başlaması arasında 3 sene geçmiştir.Böylece 2006-2007 yılları arasina denk gelen bu yıllar bilmem dikkatinizi çektimi.Erdoğan'ın askeriye ye verdiği önem,askeriyenin temizlenmesi,istihbaratın temizlenmesi ve en önemlisi yılmaması sayesinde Pkk pek başarı gösterememistir.Zaten Erdoğan'da yılma olsaydı tarihte 2007 darbesini ya da Davos çıkışını göremezdik.

( Türkiyenin Baş Belası Olan Pkk başlıklı yazı seyfullah tarafından 12.04.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.