***** İlgi ve alaka ile sevgi; şefkat ile sevda kolkoladır. Kesin tefrikini başaramazsanız mahcubiyet ve hüsran yaşamak olasıdır !!!!


***** Gerçek dostlar manevi sponsorlardır !! 


***** Her kişinin bir cinsel kimliği vardır.. Ancak insanlık ve adamlık kimliği gelişi güzel edinilemez !!


***** Suyun mecraasını değiştirmek ve akarını kesmek; kurbağaların açığa çıkıp vıraklamasına neden olur..!!! 


***** Şuur altımız nadasta ki bir tarla; çiftçisi ise kendimizdir. Ne ekersek onu hasat ederiz. Ne kadar ilgilenir,emek verirsek olumlu bakımlarda rekolte muhteşem olacaktır !!!! 


***** Hayallerinizi en doruklarda ; dilediğiniz gibi tutun !!! Hayal ve gerçeğin beyin tarafından algılanması farklı değildir. O halde güzel ve usanmadan daim olsun hayalleriniz !!! 


*****  Yolumuzu karmaşık ve çıkmazlara dönüştüren ürettiğimiz menfi düşüncelerimizdir !!! 


 *****  Başaramadıklarımızın sorumlusu; zihnimizde yapabileceğimize inanmamaktır !!! 


***** Tüm rolünüzü var gücünüz ve yeteneğinizle oynayın; perde kapanmadan !!! (


***** Bir şeyi yapmaya karar vermişseniz ; kalkın ilk adımınızı atınız.. Bu adım bebek adımları olsa bile !!


***** Bir anne babanın müşterek en büyük bestesi evlatlarıdır !! 


*****Öbür tarafta zaman mefhumu yoksa; abartmaya gerek yok ölümü... Bir göz açıp kapatana kadar sevdiklerine kavuşacaksın demektir !! 


***** Mutlu olmak için aramaya, plan yapmaya, çokta dövünmeye gerek yok.. İnanın buna açık olmanız yetecektir.. Çokta zorlarsanız naz yapıp kaçar !!! Bırakın kendi haline kaçan kaçsın !!!


***** Her” keşke” niz sizi biraz daha mutsuz ve vah larla kırık dökük, geçmişe takıntılı ve pişman yaşamaya mahkum edecektir !!!


***** Başkalarına her şartta hızır gibi koşanlar farkında olmadan hayatlarını tüketirler !!! 


***** Paranın örtmeyeceği pislik yoktur .. Ancak; kuvvetli bir rüzgarda paralar uçup gittiğinde kapatılanlar  açığa çıkacaktır !!!" Takke düşer,kel görünür!!" ya !!


***** Muteber olana 5 kişi itibar eder; ahlaken iflas etmiş geçmişi pisliklerle namlı kişiye 95 i el pençe divan oluyor ise o toplumda ahlaken iflastadır!!!


***** Bir solukta okumak; bir soluk alıp vermek yaşamak !! Desenize ne okuduğumuzdan ne de yaşadığımızdan bir şey anlamadan gideceğiz işte !!


***** Uçup gidecektir bir gün çekilen ızdıraplar gökyüzüne !!! Kaldırdığınızda başınızı göreceksiniz dolaştığını gri bulutlarda !!! 

***** Örülmüş kaderlerde ızdıraplar ana dokumalardır.. Olsa da inlemeler, pes etmeyenler de kahkahalara dönüşeceklerdir !!! 

***** Bu dünyanın kapsama alanından çıkıp,ulaşılmaz olmamak için sağlıkla iyi dost olunuz !!!


***** Ey sağlık !!!! Artık sadık yarim, yarenim,yol arkadaşım ,dostum ol be !!! 


***** Alın yazısı der dururuz.. Ne kendi ne de onca insanın alnında hiç yazı görmedim !! Acaba o yazı göremediğimiz ruhumuzda yazılı olabilrmi ki ?


***** Kötülüklerin aktörü değilseniz yaralarınız çabuk geçecektir !!! Çünkü vicdanınız yarasızdır !!


***** Ah şu gözyaşları yok mu !!! Dökülürken inci gibi; neler anlatmaz ki !!!


***** Çekilen ızdıraplar; aslına bakılırsa neler öğretmezler ki insana


***** Birer oyuncuyuz hepimiz .. Kimimiz başrollerde, kimimiz yardımcı ve figüran !!! Hepsine eyvallah !! Ama dublörlüğe asla !!!


***** Acıların ortasından çiğneyerek atılan her adım; insanı olgunlaştıracak ve yaşamını şekillendirecektir !! (

( Yaşam Heybemde Birikenler --- 8--- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 26.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.