"Hayatımda beni hiç dolandırmadılar" diyebiliyor musunuz?

Bir düşünün! bakalım. Kesinlikle az veya çok zarara uğradığınız bir tongaya düşmüşsünüzdür veya düşürülmüşsünüzdür.

İnternetteki bir haberden yola çıkmak istiyorum izninizle:

""""Dolandırıcılıktan iyi kazandım, bırakmam

Kurduğu internet sitesiyle müşterilerin paralarını alan ancak ürünleri göndermeyen ODTÜ öğrencisi E.O., mahkemeye çıkarıldı. E.O. “Çokpara kazandım, bırakmayı düşünmüyorum” dedi.

(Bu kısımda kapişonesiyle yüzünü kapatmaya çalıştığı bir resmi var)

Ankara’da, internet üzerinden satışa sunduğu ürünleri parasını almasına karşın alıcılara göndermeyerek dolandıran ODTÜ öğrencisi E.O. (20), son işinde yakayı ele verdi. Dolandırıcılık ve çeşitli suçlardan hakkında 111 kayıt olan E.O., “Bu yolla bugüne kadar 600 bin TL’ye yakın para kazandım, bu işi bırakmayı düşünmüyorum” dedi. Sevkedildiği mahkemede de suçunu itiraf eden E.O., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınan E.O.’nun ifadesinde, suçunu itiraf ederek, “Bu yolla bugüne kadar 600 bin TL’ye yakın para kazandım, bu işi bırakmayı düşünmüyorum” dediği öğrenildi. """"

Kaynak: Milliyet com.tr Gündem haber  14 aralık 2013

Dolandırıcılıktan ve çeşitli suçlardan 111 kaydı var ama kendisi halen dışarıda ve bu suçları işlemeye devam ediyor sevgili ODTÜ öğrencisi kahramanımız!!!

Ülkede ceza yok ki dolandırıcılara...

Uç noktada bir kaç ay yatıp çıkıyor ve ballı kaymak işine!!! devam ediyor.

İnsanların iyi niyetini ve "güven" duygularını  kullanarak menfaat temini yolunu seçiyorlar bu cingözler, yaptıkları dolandırıcılık ve hıyanetlik.

Hıyanet diyorum çünkü; kendilerine  ürün bedeli olarak gönderilen para ürün yerine teslim edilinceye kadar emanettir. Ne zaman ki  mal teslim edildi  işte o zaman para gönderilen yere aittir.

Bırakmam bu işi diyor nasıl bir pişkinlikse. Niye bıraksın ki, yorularak  alnı mı terledi?  Oturduğu yerden gelsin mavi ve pembe banknotlar. Lüks arabalar  hızlı eğlence hayatı, gel keyfim gel...

Tahminim o ki zamanla daha gelişmek ve geliştirmek isteyecektir mesela, dış ülkelerden tanıdıkları varsa onları da davet edecektir ülkemize "gelin arkadaşlar burada bu şekilde dolandırıcılıklara ceza yok, sizler de yapın bu işleri!  Benim komisyonumu da unutmayın" diyerek...

Ülkemizde ahlaki çöküntü yaşadığımız, en güzel değerlerimizi kaybettiğimiz bir gerçek. 

Devletimizin  yönetim kademelerinde, yasama ve yürütme göreviyle ceylan derisi kırmızı koltuklarda oturanlar;  yetersiz ceza kanunlarını yeniden bir ele alsak, caydırıcı ve uygulamalı şekle getirsek...

Değerli  arkadaşlar,

internetten alış-verişler son günlerde yaygınlaşan bir moda oldu. Sık olmamak üzere biz de yapıyoruz bazı ihtiyaçlarımızı bilindik satış sitelerinden ama  "Kapıda ödemeli" olarak alıyoruz. Ürün bize teslim, para kurye mutemedine teslim, o kadar...

Akıllı insanlar başkalarının başına gelenlerden, orta akıllılar ise başlarına gelen "tek" olaydan ders alırlarmış...

Bu yazı dostane bir yazıdır, lütfen sizler tongaya düşmeyiniz

Bu cingözlerin ekmeklerine yağ sürmeyiniz,

Lütfen...

Selam ve sevgiler hepinize...

Yurdagül Alkan.

 

( Dolandırıcılıktan İyi Kazandım Bırakmam başlıklı yazı Gülalkan tarafından 14.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu