***Her sınıfı ikişer senede geçen,çift dikiş üstadına gel de" ne kadar sağlamcısın" deme !!!

***" ELBİSENDE POT VAR !!".. Bırakın elbiseyi siz.. İçindeki hep pot ya.. Hemde defolu doğuştan !! (

**"BUNLAR BATAN GEMİNİN MALLARI !!".. Vay çapulcular sizi.. Islanmıştır ya.. Kurutsaydınız ya 

***Arkadaşına " Cuma' ya gidiyorum..Hadi sende gel !!" dedi.. Arkadaşı o kadar meşgul ve dalgındı ki " Ya sen git.. Ben yarın giderim.." demez mi !!! (

***"Cuma,pazartesiye yakın iken pazartesinin cumaya uzak olması canımı sıkıyor" .. Böyle yazmış birisi..Tamam da bu gün cuma ya !! Cuma cuma'ya daha uzak be.. Pazartesi sana göre garanti anladık ; şükret o zaman !! Hem neden cuma illaki...Ha.pardon haftada bir cuma'ya gidiyorsun ; ondandır !! 

***Anne yanındaki çocuğuna " Uyuyormuş gibi yap !!!" diye tembihliyor otobüste... Görürsün sen; benda sana yapcam aynını torunum büyüsünde!!
Edepten yoksun kadın !!! 
***Son zamanlarda gençler cep telofonlarını amacı dışında kullanmaktadırlar.Binin otobüse,dolmuşa da görün.. Yer vermemek için; nasıl da meşgul ayağına yatıyorlar.. Yazıklar olsun !!

***Amin.. Şuna amin; buna amin !!! İyi güzel de; sizler hiç benim gibi olmayacak bir şeye amin diyebilirmisiniz ? (

***" Vur !! Al ekmeği elinden !!" .. Vur ..vur.. Ekmek var sanki garibimin elinde..Aç adam aç !!! Avucunu yala !! 

***" KARADIR KAŞLARIN FERMAN YAZDIRIR !!".. Ne hadlerine ferman yazmak ?.. Emriniz olur.. Gönül erleriniz onlar.

***VAY TOPRAĞIM BENİM !!".. Hemşehrisine rastlamış gurbette.. Sarmaş dolmaç.. Dikkat etmiyor ama cinsine ..Killi mi , tınlı mı , hümüslü mü,marn lı mı ? PH sı ne ? Ne haltsa !!

***Adama bir şey soruyorum;" OKEY" diyor !!.. Ya arkadaş; okey oynayacak zaman mı var ki,davet ediyorsun ya !!! (Türkçemizin katline örnektir.Senin lügatında EVET yokmu be ? )

***Adnan Hoca Rock muhabbeti yapıyormuş ..Bak şu soytarı ya..Ya kardeşim arttırın şu oktavı da Oktar dağılsın !! 

***Siz karşınızdakine mecbursuysanız; o istediği gibi oynayacaktır.. O halde; kurtulun mahkum yaşamaktan !!! 

***Sabah Gazetesi :" Bir parmağı olan Hatice Özkan 2 Üniversitede birden okuyor !!"..Hey on parmaklılar !! Parmakla; parmak şıklatmayla olmuyor demek ki bu işler !!

***SİRTAKİ VE İFLAS  ..komşumuzun ekonomik durumu malum ..Gayet normal sonuç işte.. Ne olacaktı yani o kadar tabak,çanak,çömlek kırarsan ona ekonomi mi dayanır ???
***facebookta tanımadığım biriyle kırmamak için sohbet ettiğimde; her cümlesinin sonundaki AMK yı merak edip sorduğumda son sözüde AMK oldu.ve kapattı gitti.. Araştırdım..Ne anlama geldiğini öğrenince ; girdim o sayfaya sabaha kadar aynı kelimeyi yazdım durdum.Hala da ara sıra girip girip devam ediyorum küfretmeye.. Hırsımı alamadım.. Kuşak farkı işte.. Ne bileyim alışveriş merkezi veya başka bir kısaltma sanmıştım..HERŞEYİ KISALTMA VE ONU BİLMEK KÜLTÜRÜ İŞTE !!

***Dün yazmıştım ya.. Delikanlının biri sürekli cümlesinin sonunda AMK diyor diye.. Günahını almışız.. Meğer isminin kısaltılmış hali imiş..Açılımı : Ali Mehmet Kalaycıoğlu imiş...Özür diliyerek bende kendisine GKYD !!! dedim.. Şimdi o düşünsün bakalım..Birde türkü söyledim yanık yanık : Düriyemin Güğümleri Kalaylı !!! 

***Tasarruflu olmak takdir-e şayandır..Ancak; kendiniz için gülmekte cömert davranın..Getirisi inanın çok olacaktır. Hele kahkalarınız sizi muhteşem bir zenginliğe taşıyacaktır. (

***"BAŞINIZ SAĞOLSUN..SON ACINIZ OLSUN !!".. Çaktırmadan herkezden önce sen git diyorsun ya !!! O da Allah razı olsun diyor !! 

***"ANAM MEZARDAN KALKSIN GELSİN YİNE DE OLMAZ !!".. Ya bırak bu ağızları.. Gelemiyeceğini sende biliyorsun da ; atıp tutuyorsun işte !! Öyle bir izin yok ki.. Anana izin verilse !!!

***"GENELKURMAY BAŞKANI GELSİN YİNE DE OLMAZ !!".. Eskiden kalma laflar,ağız alışkanlığı ..Benzetme yerinde..Pekiştiriyorsun da.. Şimdi içerdeler.. Nasıl gelsin ki ? 

***Adam ; trilyonları götürdü.. Sırıtıyor pişkince !! Ama gönül razı gelmiyor !! Daha çok mu istiyor ne ? 

***"ALLAH İÇİN BİR SADAKA !!"...Darülaceze' ye sanki. Tövbe tövbe Allah'ın sadakaya ihtiyacı var sanki.. Rızası için desen amenna !! Hemde bir liraya ne gelece se yani !!

***Ezan sesinde uluyan köpekler sustular artık bu günlerde.. Şehrimizi terk etti demekki şeytan; şükürler olsun !!! Hele bir de şu iki ayaklı şeytanlar kaybolsalardı hayırlısı ile 
,
***" BEN SİZİN BABANIZIM !! BEN NE DERSEM O OLUR !!"... Ne muhteşem şarkıdır.. Buyrun !! Avunun şarkılarda babalar !! 

***Adam o kadar şanssızdı ki.. İntihara karar verdi.. Doğalgazı açtı, pat borcundan kestiler.. Silahını dayadı şakağına, tutukluk yaptı.. Balkondan atladı, evi birinci kattı, zavallı kör topal kaldı..Ne yapsın bahtsızım kör topal devam hayatı yaşamaya işte ..

***Gönül Ofisimin kapısına "KAPALIDIR" levhası asalı yıllar var.Lütfen beklemeyiniz !!

***" YATCAZ KALKCAZ HOP ORDAYIZ !!"... Valla kimseye söz verme.. Ben yattı mı kalkmam.. Seni de bırakmam.. HEm aç hem uykusuzum !!!

( Tilkinin Geyikleri --8 --- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 26.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.