Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu. Atatürk devrimlerini, laikliği Türkiye Cumhuriyetine kazandıran bilge kişi. İzmir İktisat Kongresi ile ABD dahil tüm dünya ülkeleri ekonomik krizde iken On yılda onbeş milyon genç yetiştiren ve 90 yıl boyunca tıkına tıkına, arsızca yiye yiye bitiremediğimiz ve maalesef  tüm uğraşlarımıza rağmen halen bölüp parçalayamadığımız bir devletin kurucu lideri.

Ömrü at sırtında savaş meydanlarında geçmiş, çoluk çocuğuna hazineleri bırakamamış cimri ve de düşüncesiz bir insan. Ülke çıkarları için kendi silah arkadaşları ile dahası Mustafa Kemal’i İttihat Terakki Partisi ile tanıştıran partinin kilit isimlerinden Dr. Nazım Bey ile ters düşmüş yalnız bir lider.

Dahası ve de en acısı şu ki; 90 yıllık bir devletin kurucu liderini “Ben Atatürkçüyüm” diyen bizler tanımıyoruz. Mustafa Kemal’e en büyük ihaneti ne acıdır ki “Kemalistim” diyen bizler yaptık. Ve bu ihanette en büyük pay da kim ne derse desin, Türk Silah Kuvvetleri’nin bizzat kendisindedir.

Adamlar M.Ö. 5000 yıl öncesi yaşadığı varsayılan mamutların, dinozorların kaç dişi kaç omurgası olduğunu gün yüzüne çıkarıyor. Öte yandan Babil’in Asma Bahçeleri’nde bilmem kaç adet üzüm salkımı vardı, Klopatra’yı kaçıncı Ramses kaç kere öptü, Anadolu’da yapılan arkeolojik kazılar sonunda Hititler mi Etiler mi geyik avladı? Truvalı Helen’i Spartaküs mü yoksa Hattuşaş mı ata bindirdi? Gizli saklı hiçbir şey kalmadı, her şey gün yüzüne çıktı.

Ama ne yazık ki ben Ata’mın ebeveynlerini bilemedim. Kendini tanıyamadım? Kimlerdi? Nereden geldiler? İyi mi kötümüydüler? Vatanperver mi yoksa hain birer devşirme mi idiler? Çocukken karga kovarlarmış, hay senin ebeni kargalar kovalasın. İhanetin bu kadarı pes!

Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ü Araştırma Merkezi diye bir kuruluş var. Ne iş yapar sahi? Yediğiniz ekmek nasıl kursağınızdan geçer? Merak ederim doğrusu. Sadece bu mu? T.C.’nin tüm kurum ve de kuruluşları, gazeteleri dergileri daha bilmem neleri. O ekmek nerenizden hanginizden çıkacak?

Ben söyleyeyim sizlere bugün yaşanan cap canlı örnek. Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı başta olmak üzere “Cebren ve hile ile” alaşağı edildi. Onu bunu bilmem, ağıma diken batarsa, acaba nerede ne yanlış yaptım yahut yapmam gerekeni yapmadım, diye düşünür kendimi hesaba çekerim öncelikle.

Demem o ki, Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabesi’ni öncelikle ve de maalesef sen okuyamamışsın efendi! İbret almadığın tarih tekerrür eder böylece. Kimseye kızmaya hakkın yok senin, otur kendi haline ağla. Ağlarken de rahmet oku Ata’na, belki helal eder hakkını.

Söyleşimize devam edeceğiz, şimdilik izninizle.

Haydi, kalın vefa ile.

( Kim Bu Atatürk? başlıklı yazı kemalat tarafından 16.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.