Face ye cevap. “Bizim de böyle bir Başbakanımız yok”.

 

Ne var ne yok diye soran ey face!

 

“Bizim böyle bir ecdadımız yok” diye gürleyen efendiye soruver bir zahmet.

 

“Acaba Muhteşem Süleyman’ın böyle bir başbakanı var mıydı?”.

 

Hiç sanmıyorum.

 

Neden mi?

 

Çünkü inandırıcı değil, çünkü riyakarlık yapıyor da ondan.

Ecdada sahip çıkıyormuş gibi yaparak milleti kandırmaya çalışmaktadır da ondan.

 

Ecdada sahip çıkmak sayın başbakanın yaptığı gibi değil.

Ecdadın basiretine ve ferasetine saygı göstermek ve uymakla olur.

 

Evet o meşhur diziyi bende hiç sevmedim ve izlemiyorum da.

Sebebine gelince fragmanları internete ilk düştüğünde herkes gibi bende merak edip baktım. Kullandıkları isimle ve o günün gerçekleri ile alakası olmayan birçok kısmının hayal ürünü olduğunu anlayınca izlemekten vazgeçtim.

 

Evet bizim o dizide anlatıldığı gibi bir ecdadımız yok.

 

Ama “Bizim böyle bir Başbakanımız da yok”.

 

Çünkü milletimizin dinine, devletine birlik ve beraberliğine göz dikerek emperyalistlerin oyununa gelerek ülkemizi bölerek ayrı bir devlet kurma sevdası ile otuz yıldır tabirimizi hoş görün milletimize kan kusturan çoluk çocuk demeden otuz yedi bin canımıza kıyanlarla barış safsataları ile müzakere masasına oturma basiretsizliği gösterenlerin güya o sahiplenmeye çalıştıkları ecdada ihanet içinde oldukları apaçık meydanda değil midir?

 

Yaptıkları bu müzakereleri halka şirin göstermek için yeter artık analar ağlamasın ne pahasına olursa olsun bu bizim siyasi hayatımıza da mal olsa barış sağlanacaktır diyerek çok masumane bir tavır sergilerken. Acaba hiç akıllarına gelmiyor mu bu durumda o Muhteşem ecdat olsaydı oda bizim gibi müzakere eder miydi diye?

 

Parti kurarak iki bin iki senesinde ilk girdiği seçimlerde ki miting meydanlarında bizim kırmızı çizgimiz olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi kuzey ırakta kurulacak kürt devletine karşıyız diyerek milletten oy isteyen ve bu gün on yıllık iktidarından sonra kuzey ırak şöyle dursun bizim devletimizden toprak isteyenlerle müzakere masasına oturan birisini acaba o Muhteşem ecdat başbakan olarak kabul eder miydi?

 

Etmezdi çünkü.

 

O ecdat “din-i devletin” bekası için öz evlatlarını ve kardeşlerini feda edecek kadar mertti.

 

 

Ey face! Soruver lütfen.

Geçmişi kötüleyerek o beğenmedikleri ve kırk yıldır masonlar, komünistler, ata isler dinsizler diye millete şikayet ettiklerinin zinayı anayasaya suç olarak koydukları maddeyi kaldırarak zinayı suç olmaktan çıkararak ecdada sahip çıkılabileceğini kim söylemiş zatıalilerine?

 

Acaba oturdukları evin bile hesabını veremeyenlerden, oturduğu evin benim değil oğlumun diyerek topu taca atan, atmış yaşına kadar kendisine ev yapamamışta, otuz yaşında ki oğlunun evinde kiracı olduğunu söyleyen ve babalarından daha becerikli bu çocukların babasından o Muhteşem ecdada başbakan olabilir miymiş?

 

Acaba kendi kurduğu mahkemeleri (özel yetkili) sıra kendisinin emirleri ile hareket edenleri sorgulamaya gelince, kendi emir ve iradesinin dışına çıkınca “bu mahkemeler amacını aştı” diyerek yine kendisi kaldıran birisinden O muhteşem kanun adamına başbakan olabilir miymiş?

 

Gözünü seveyim ey face! Kestane kebap acele cevap.

 

Ozan şerefim Şerafettin YILDIZ.

( Bizim De Böyle Bir Başbakanımız Yok başlıklı yazı Şerafettin tarafından 17.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu