Hiç bir  insan yoktur ki  yüreğinde aşkı  taşımasın .Aşkın  zamanı ,yaşı ,mevsimi ,büyüyü  küçüğü olmaz .  Vakitsizce girer   gönül bahçemizden içeri .Bazen girdiği gönül bahçesini  şenlendirir ,bazen  önüne gelen ne varsa ne yok üzerine basıp geçer acımasızca . Ezer ayaklarının altındaki çiçekleri ,bilmez  verdiği acı ve ızdırabın boyutunu . Oysa ki sevgi sadakat, sabır   gerektirir . 
Zaman zaman  gizdir içimizde karşımızdakinin duymasından bile çekindiğimiz ve değerinin pula dönmesinden korktuğumuz eşsiz  duygularımız bir gönülsüzün elinde paçavra olabilir .Beklentiler midir yürekleri paralayan ,göz yaşı döktüren yoksa anlayışsızlık mı   ? adı ne olursa olsun  aşkın  olduğu her yer cennettir.Yağan yağmurun ,esen rüzgarın ,akan suyun, goncaların ,güllerin , gökkuşağının adıdır aşk  .


Biz mutluysak her şey  bizimle mutludur ,biz mutsuzsak  her şey mutsuzdur .Hayatın tadı  tek kelime içinde saklıdır AŞK..Vakitsizce gelir onun gelişine mani olamayız . Geldiği  an  ona sıkıca sarılmak gerek öğle cevizin kabuğunu doldurmayacak şeyler yüzünden heba etmemek gerekir .Onsuz hayat düşünülemez . Biz mutlu olduğumuz zaman herkes mutludur bu şekil hissederiz gezdiğimiz yerler cennet olur adeta ayaklarımızın altında  .Esen rüzgar sanki  bizim  için eser ..güneş bizim için doğar. Onunla kuşun kanadı olur süzülürüz   gökyüzünün maviliklerine özgürce  .Yelken olur açılırız  dalgalı denizlere,Mencun olur düşeriz kızgın çöllere, Ferhat olur dağları deleriz  ,Yusuf olur zindanlara atılırız..



Yaradılmışı severiz  ,yaradandan ötürü ..bize iç güdüsel olarak verilmiş olan bu duygular  sahibinde şekillenir .Adeta kişinin gölgesidir gittiği yere beraberinde gider , sahibi ne derse onu yapar. Aşka bakış açımız ne olursa  ,hayatımıza yansıması da öyle olur.Güzel bakan güzel görür  ve yaşamdan zevk alır.Bundandır  uzun süreli birlikteliklerin sırrı . Her şeye rağmen sevginin aşkın tadına varmak ..sevmek varken hüzünlenmek niye ?

İlahi aşktır bizi beşeri aşka ulaştıran ..   KİMİ LEYLA DİYE  SEVER MEVLAYI ,KİMİ MEVLA DİYE GEÇER LEYLA'DAN .Ne aradığını bilemeyen, bulduğuyla mutlu olamaz bu açıdan  aradığımız sevginin  rengini , ölçüsünü bilelim ki bize ve karşımızdakine sıkıntı vermesin .


SEVELİM   SEVİLELİM  DÜNYA KİMSEYE KALMAZ

ŞİMAL1
( Aşk başlıklı yazı Birselamver tarafından 27.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.