Öğretmenim canım benim canım benim!” der ya bir şarkı… İçimiz cız eder

bugün. Kahreder bir yanımız, sabreder diğer yanımız.

Sahiplenmişliğin ifadesi olan ‘öğretmenim’ ne yazık ki yaşamıyor bugün! Bıçaklanmış karnından ve kalçasından sınıfın ortasında al kan içinde, feryadı küçük yüreklerde, bakışı yarına hazırlamaya çalıştığı öğrencilerinin üzerinde!

Canım benim diyemiyor öğrenciler şokta, can çıkıyor oysa!

Katil ise yokta!

 

Seni ben pek çok pek çok severim.” Bugün bütün yürekler Rabia Öğretmen için çarpmalı, onun için atmalı. Bütün okullarda onun anısına saygı duruşu yapılmalı, dua edilmeli. Sahip çıkılmalı, yaşarken olmadı ama öldürüldükten sonra onun bırakmış olduğu emanete sahip çıkılmalı! Öğretmenlerin birlikteliğine, tek yürek ve tek ses olmuşluğuna davet olmalıdır.


            “Sen bir ana sen bir baba”
evet o bir ana, iki çocuk anası ve dersine girmiş olduğu binlerce öğrencinin anası… Kendi katilinin anası, kendi canisinin anası… Bir toplum kendi canavarını nasıl yaratır, görün işte! Kendi öğretmenine el kaldıran, küfreden, dayak atan, hakaret eden, bunu marifet olarak algılayan ve ona göstermesi icap eden saygıyı göstermeyen, haddini aşan, esprilerine malzeme olarak katan, dalga geçen, takmayan bir neslin geleceği son nokta bu cinayettir. Öğretmen güçsüz ve çaresizdir bugün! Öğretmen sahipsiz ve yalnızdır. Maaşı ve tatili çok diye her zaman dedikodusu yapılan öğretmenlik mesleğinin ne kadar da zor ve bir ülke için hayat memat meselesi olduğunun idraki için birilerinin ölmesi icap ediyormuş, yazık!

 

Her şey oldun artık bana” evet yeri geldi mi her şeyi olan yeri geldi mi bir tek şeyi olandır öğretmen öğrencisinin. Anaysa ana, babaysa baba, abiyse abi, ablaysa abla, arkadaşsa arkadaş! Ötesi yok, ölümünde çaresi yok işte!

Kalplerde yaşasın öğretmenim, şehit olduğu okula adı verilsin. Ve ibreti âlem için herkesin gözlerinin ta içine; Şehit Öğretmen Rabia Sevilay DURUKAN tabelası asılsın.


Okut öğret ve nihayet

Yurda yararlı insan et
  Bu ülkeye yararlı binlerce öğrencinin arasında yurda ve

şahsa zararlı olanlarda çıkıyor işte. Öğretmenine sahip çıkan bir toplum geleceğine sahip çıkar. Öğretmenine destek olan bir toplum asıl kendisine destek olmuş olur.

 

İzmir’de bir okul.

Ortaokul hem de!

Ve o okulda bıçaklanıp hayatını kaybeden 40 yaşında bir öğretmen, hem de iki çocuk annesi.

Bıçaklayan ise 8.sınıf öğrencisi hem de 15 yaşında.

Öğretmenim benim, senin naçiz bedenin toprağa teslim konacak ve rabbime emanet edilecek lakin bu sabinin ruhu nereye teslim edilecek?

Öğretmenini sevmeyen bir toplum sağlıklı bir toplum değildir.

Öğretmenine küfreden bir toplum değerlerine küfreder.

Öğretmenini bıçaklayan bir toplum bıçağı kendisine saplamıştır.

Balta hikâyeciğinde olduğu gibi: Ağaca balta vurmuşlar sapı bendendir demiş, halimiz bundan ibarettir.

Öğretmenim canım benim deyip canını aldılar senin.
Yaşarken bilinmeyen kıymetin öldükten sonra bilinse ne yazar?
Vatan sağ olsun diyeceğiz senin için, eğitim şehidi diye bahsedeceğiz.
Mekânın cennettir öğretmenim nur içinde uyu, toplum burada ayakta uyuyor zaten.

Öğretmeni için ayağa kalkmayan bir toplum ömür boyu kıç üstü oturmaya mahkûmdur.

İzmir’de bir okul. 8.sınıf öğrencisi eli bıçaklı gözü kanlı yüreği yılanlı… Hedefinde öğretmeni var. Rabia Sevilay DURUKAN.

O bir anne aynı zamanda, bir eş, bir öğretmen.

Okula geç kaldığı için idareden ‘Geç kâğıdı al gel’ diyen öğretmenini gözünü kırpmadan bıçakladı.

Hastaneye kaldırılan meslektaşımız kurtarılamadı.

Önce tehdit ediliyor öğretmen. Öğretmen idareye haber veriyor. İdarede emniyete… Fakat olayın önüne geçilemediğini öğreniyoruz.

 

8.sınıf öğrencisi 15 yaşında katil H.K.

Dün sabah okula geç kalmış. Bunun üzerine Fen ve Teknoloji Öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay DURUKAN “Geç kâğıdı al gel!” diye idareye gönderiyor katilini.

Bugünde geç kaldı diye aynı şekilde idareye gönderilen HK. Geç kâğıdını alıp sınıfa geldi. Kâğıdı öğretmenin yüzüne fırlatıp “Seni bıçaklayacağım.” diye tehdit etti

 

Öğretmen idareye durumu bildirdi. İdare polisi aradı. Polis geldi gitti. Olay bundan sonra cereyan etti. Eve gidip ekmek bıçağını alan HK. annesine: "Kendimi de herkesi de bıçaklayacağım." diye bağırdıktan sonra hızla evden çıkarak okula gitti. Onlarca öğrencinin önünde öğretmenini karın ve kalçasından bıçakladı, öğretmen ağır yaralandı. Meslektaşları tarafından hastaneye kaldırılan Rabia Öğretmen kurtarılamadı.

 

Bir toplumun yarını yetiştirmiş olduğu çocuklardan bellidir.

Çocuk katilse, yarın katili bol bir memleket olacağız demektir. Caniyse canisi bol olan bir memleket olacağız demektir. Psikopatsa psikopatı bol olan bir toplum olacağız.

Ah öğretmenim canım deyip canını aldılar.

Kanım deyip kanını döktüler.

Şimdi sana Fatihalar yolluyoruz.

Seni vuran, seni katleden bir öğrenci ama dualarıyla seni uğurlayan binlerce milyonlarca öğrenci var.

Seni seviyoruz öğretmenim, hakkını helal et lütfen.

Hakkını helal et lütfen.

Öğretmenim canım benim canım benim!” der ya bir şarkı…

Şarkılarda sustu bugün.

 

( Rabia Öğretmen başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 26.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu