15,08,2012 bu gece sabah olmadı. ne gece bitti, ne gün doğdu.lal oldu sanki yeryüzünde bütün mahlukat,sustu...
sadece konuşmak istedim,herkes sussun beni dinlesin istedim. ama konuşamadım,anlatamadım.sadece bir ses istedim,bir ses işiteyim.rastgele arayım birini ben konuşayım o dinlesin. bu kadar mı kifayetsiz kalırdı kelimeler? bu kadar mı aciz kalırdı insan? her şeye verecek cevabı olan ben! susuyorum derin bir sessizlik içinde. bir koku var sadece şimdilerde miski amber gibi,gül gibi derinlerime işleyen. bir tebessüm var şimdi hatırımda hayat gibi,can gibi...bir sevgi çağlar ki içimde yaşama kaynak su gibi,coşkun şelale gibi... sustum bu gece sadece dinledim gecenin sessizliğini,kendi sessizliğimin derinlikleri içnde...hayalmi bu,kendimi silkelesem düzelir mi? yoksa ruyamı,uyansam biter mi?
BAYRAM gelmekte vakit azaldı. babamın ismi gibi BAYRAM. şimdi çağırsam sende gelirmisin o BAYRAM la birlikte. gerçi yine elini öptürmezsin ama olsun,tatlı tatlı gülümsesen yeter babacığım:=((

bu kadar acizmiş işte insan. içinde koparken fırtınalar,kelimeler patlama yaparken konuşamazmış. lisan kafi değilmiş ifade etmeye. akıl,sır erdiremezmiş bazen. yüreğim,yüreğim cehennem ateşlerinde kaynayan çağlayanlar gibi şimdilerde... hiç olmadığı kadar konuşmak istiyorum,ama hiç istemediğim kadar susuyorum şimdilerde.
her saniye acizliğimin idrakine daha fazla varmaktayım. acizliğimi idrak ettikçe lal olmakta dilim,susmaktayım...sessizlik derin bir sessizlik...
çaresiz bir yokluk,bu nasıl bir yoksulluk? ? ? bu nasıl bir sensizlik böyle? ? bu dil nasıl alışır bir daha BABA dememeye? ? ?
Hacer Bucuk
( Agarmayan Gece başlıklı yazı Haceriko tarafından 8/31/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.