Silahlar ile kaç Afrika doyar, kaç fakir insan dünya yüzü görür, kaç savaş biter? Şair bağırıyor kelimelerle, insanlık pazarında uluorta, sulusepken. Kaç kişi işin ayırdında, kaç kişinin derdi bu hem de?

“Bir tank parasıyla,
Kaç kilo süt,
Kaç kutu mama;
Ve kaç balon alınır
Afrikalı çocuklar için?
Bir de bunu hesaplayın,
Öğretmenim!”

            İnsanlar ölüyor tonlarca bombanın altında, aç bî ilaç, bikes, biçare, biderman, bimecal, bihesap! Bemurat olsun silah taşıyanlar, savaş çıkaranlar. Dünya alem seyrediyor ölümleri; zaman, mekan, ırk, din, dil önemli değil bu ölümlerde...Vahşete dur diyebilen, katliama yeter diyebilen bu çağın aydınını arıyor gözlerim.Bu çağın sesini arıyor kulaklarım. Bu çağın adamını arıyor sözlerim.

            Yoksa kör müyüm?

            Yoksa sağır mıyım?

            Yoksa lal mıyım?

           Ahmet Arif'in dediği gibi:

Haberin var mı taş duvar?

Demir kapı, kör pencere,

Yastığım, ranzam, zincirim,

Uğrunda ölümlere gidip geldiğim

Zulamdaki mahzun resim.    

          

      Heykelini dikmek lazım barış çubuğunu tüttürmek isteyenlerin. Üfürükten tayyarelerin sahte saltanatını üfürüp uçurtmak lazım. Zamanın insan öğüten, ahlak çürüten, beyin tüketen çarkında, erdemin şarkısını söyleyenlerin tahtını taşımak lazım omuzlarımızda. Ve zamana ayak uydurup, tadını çıkartmak lazım uzay çağının.

        Bekle gelecek güzel günler, ne kaldı ki sana şunun şurasında.

        Nazım'ın dediği gibi:

Çocuklar inanın inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Motorları maviliklere süreceğiz
Güzel günler göreceğiz güneşli günler

            Tertemiz bir dünya bırakmak artık imkânsız yarının çocuklarına. Yarının çocukları kin ve nefret tohumlarıyla beraber serpilip büyüyor. Barut kokusunu soluyor, kan rengini belliyor beyninin en derin kıvrımlarına. Ve en hüzünlüsü insanların bir hiç uğruna topluca öldürülmesine şahit oluyor toplu bir travma öncesinde.


                Bana çocukluğumu geri verin lütfen.
                 İnşasına başlayayım tertemiz bir dünyanın, silbaştan.

( Bir Tank Parası başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 14.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu