Kaç yaşında olduğumu hatırlayamıyorum ama, henüz okula bile başlamamıştım. Biraz meraklı bir çocuk olduğumdan olacak ki, dedemin eşeğini çok merak ediyordum. Altı üstü bir eşek işte ama, merak bu ya onu yakından incelemek istiyordum. Dedeme eşeğin yanına gidip gidemeyeceğimi sordum, izin verildiği gibi koşarak yanına gittim. Zavallı hayvan biraz sonra başına geleceklerden haberdar değildi. Kuyruğunu sağa sola sallıyor, keyifle güneşleniyordu. Ancak eşeğin kuyruğu ilgimi çok çekmiş olacak ki, önce severek yaklaştığım hayvanın kuyruğunu tutmuş ve çekmeye başlamıştım. Zavallı hayvan kuyruğunu sallamaya, belkide kurtarmaya çalışıyordu. Ancak eşeğin, inatla ettiği kuyruk mücadelesi beni de hırslandırmıştı ve biraz daha kuvvetle çekiyordum kuyruğunu, o an bacaklarını kıpırdatmaya başlayan eşek, sanırım mücadelesini kaba kuvvetle sürdürmeyi planlıyormuş ki, birden bire suratıma yediğim iki sert darbeyle kendimden geçmiştim. Gözlerimi açtığımda, baş ucumda duran kalabalık hayretle yüzüme bakıyordu. Neden şaşırdıklarını bir türlü anlamıyordum ama, yatağımdan kalkıp acıyan yüzüme ve burnuma baktığımda en az bende, bana hayretle bakanlar gibi şaşkındım. Olamazdı, burnuma ne olmuştu? Yüzüme göre artık çok büyük bir burnum vardı. Meğer burnum kırılmış.

O gün, iki şeye karar vermiştim; birincisi, bir daha bu kadar fazla meraklı olmayacaktım. İkincisi ise, bir daha asla bir eşeğin arkasında durmayacaktım. O gün, bu gündür bir daha hiçbir eşeğe 10 metreden daha yaklaşamadım. Bazen başka hayvanlar da olmuştu ilgimi çeken ama, onlara da yaklaşamadım. Hele de uzun kuyruğu olanları hiç merak etmedim. Eğer bir gün merak ettiğiniz bir hayvan olursa, aman diyeyim arkasında durmayın. :)
( Çocukluğuma Dair Komik Bir Anı... başlıklı yazı Gülden.O.Çvs tarafından 12/18/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.