BEKLEMEK
 
            Beklemek Türkçe kelimelerimizden biri olup, sözlüklerdeki anlamı: “Bir iş oluncaya kadar vakit geçirmek; korumak, saklamak, gözetmek; ummak; acele etmemek, vakit bırakmak.” olarak geçer.
            Beklemekle geçer insan ömrü. Anne askere giden oğlunun gelmesini bekler. Aşık gurbete giden sevgilisinin geri dönmesini bekler. Türkiye IMF’den para bekler. Baba evladından başarı bekler. Velhasıl herkes birbirlerinden başarı bekler. Beklemek durgunluktur, dinginliktir, hareketsizliktir, bereketsizliktir. Buna rağmen Cesare Pavese : “ Gene de bir iştir beklemek. Korkunç olan bekleyecek bir şeyi olmamaktır.” demiştir. Bir yerde ümit etmektir beklemek.
            Beklemenin avantajları ve dezavantajları vardır. Mühim olan tam zamanında harekete geçebilmektir. Beklemesini bilen kişinin eline çok fırsatlar geçer ama bunları değerlendirmekte aceleci olunur veya geç kalınırsa o fırsat havaya uçup gidebilir. Bu meyanda Balzac: “ Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir.” demiştir. Mühim olan ayağımıza gelen nimetlerin tepilmemesidir. 1970’li yıllarda Yunanistan’ın askeri cunta ile idare edildiği zamanlarda bugünkü adı Avrupa Birliği (AB), o günkü adı Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) olan teşkilat Türkiye’nin teşkilata girmesini bekliyorlardı, ama biz bu nimeti o zaman kendi ellerimizle ittik; fırsatı değerlendiremedik. Şimdi de zamanında girmek istemediğimiz teşkilata girebilmek için bütün kapıları zorluyoruz. Zamanında bu birliğe girmek için umutla bekledik, şimdi ise umutsuzca bekliyoruz.
            İnsan ömrü o kadar çok uzun değildir. Bazı şeyler beklerken kazanılır, bazı şeyler de beklerken kaybedilir. Ruh ve Madde Dergisinin Nisan 2002 sayısından aldığım aşağıdaki icraatları hemen gerçekleştirin. Bunlar için beklemeye gerek yok.
                                      BEKLEMEYİN
 
·         Nazik olmak için gülümseme beklemeyin.
·         Sevmek için sevilmeyi beklemeyin.
·         Bir arkadaşın değerini anlamak için yalnız kalmayı beklemeyin.
·         Çalışmaya başlamak için en iyi işi beklemeyin.
·         Biraz paylaşmak için çok olmasını beklemeyin.
·         Öğütleri hatırlamak için düşmeyi beklemeyin.
·         Duaya inanmak için acıları beklemeyin.
·         Yardım edebilmek için zamanınız olmasını beklemeyin.
·         Özür dilemek için diğerinin acı çekmesini beklemeyin.
·         Barışmak için ayrılığı beklemeyin.
·         Çünkü ne kadar zamanınızın kaldığını bilmiyorsunuz.
       (Şükrü ÖKSÜZ)
( Beklemek başlıklı yazı Aydın Efesi tarafından 6.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.