Dünyada oynanan oyunlar

     Makale

  Kadriye YAPICI


Dünya bir sahneyse, hayat bir oyunsa biz kötü oyuncularız.


Sette uyumuyoruz, rol çalıyoruz, kostümler üzerimize oturmuyor.


Dekoru kullanamıyoruz, kısacası kötü bir oyun sergiliyoruz. Her ülke ayrı bir sahne.


Tüm sahnelerin birleşimi ise tek bir sahne, kocaa bir sahne… Dünya sahnesi.


Sahnedeki oyunun iyi oynanabilmesi için ne büyük bir uyum gerekir. Bizim kendi küçücük sahnemizde her kafadan bir ses çıkıyor. Nasıl uyum sağlarız biz koskoca dünya sahnesine?

Her insanın kendi yaşamı zaten küçük bir oyun ve kendi içinde kuralları olan uyulacak bir testi var. En küçük sahne olan ailenin her bir ferdinin, kendine ait oyunun, o sahne de bir araya gelerek, yekpare bir oyun meydana getirmesi gerekiyor.

O oyunun yakın çevrelerde oynanan diğer oyunlarla birleşerek başka, daha büyük ve yine yekpare bir oyun olması gerekmez mi? Her birinin önce yaşanan şehire, sonra ülkeye yayılması… Her ülkenin kendi içindeki oyunla dünya sahnesindeki dev oyuna katılması…

O koskoca dünya sahnesinde yüzlerce yıldır oynanan, binlerce oyundan meydana

gelen yek pare oyununda uyumlu ve sahne adabına uygun olması gerekiyor. Zor iş…

Pek ayrıntılı dev bir matematik problemi gibi… Bizi aşsa da vardır elbet bir çözümü… Yoksa tanrı böyle karmaşık bir probleme düşündüremezdi hayat denen bu oyunu… Ve de bizi bu kadar zeki yaratmazdı…

Galiba bizim için seçilen rolleri iyi oynamaktan ziyade, doğru oynamak önemli olmalı.


( Dünyada Oynanan Oyunlar başlıklı yazı kadriye xoda tarafından 2.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.