Trafik kuralarına uymak hepimizin görevidir. Sorumluluk sahibi her insan hangi aracı kullanırsa kullansın kurallara uymak zorundadır. Bir anlık dikkatsizliğin ömür boyu pişmanlık getireceğini kimse unutmamalıdır.

 

Trafikte hiçbir zaman aceleci olunmaz. Unutmamak gerekir ki acele giden ecele gider. Bu yüzden gideceğimiz yere birkaç dakika daha önce gideceğiz diye acele etmemeliyiz. Geç geldin desinler ama geçmiş olsun demesinler.

 

Trafik kazalarının büyük çoğunluğu aşırı hızdan ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. En küçük bir dikkatsizlik büyük kazalara yol açabiliyor ve insanların canını alabiliyor. Bu yüzden yolları yarış pisti gibi görmemeli ve başka sürücülerin, yayaların da hakkı olduğunu unutmamalıyız.

 

Hastanelerin mağazalar gibi vitrinleri olsaydı kazalar bu kadar olmazdı belki. Bizim insanımızın en büyük sorunu bana ya da bize bir şey olmaz mantığıdır. Bu yanlış anlayıştan bir an önce kurtulmalıyız. İnsan kendini düşünmüyorsa başkasını düşünmeli, başkalarının yaşam hakkını ihlal etmemelidir.

 

Bundan birkaç yıl önce bir trafik kazası geçirdim. Yeğenimle yolun karşısına geçerken birden yolun üst tarafından fırlayan bir araba üzerimize doğru gelmeye başladı. Yeğenimi hemen kolundan tutup kenara çektim; ama kendimi kurtaramadım. Bir anda aracın çarpmasıyla kendimi yerde buldum.  Herkes başıma toplanmıştı. Ambulans gelip beni aldı, hastaneye götürdüler. Çok şükür ki önemli bir şey yoktu.

 

Bu olayı hiç unutamadım. O şoför biraz dikkatli olsa, hızlı gitmese bana çarpmayacaktı. Bir iki küçük sıyrıkla atlattığım o kaza daha kötü de sonuçlanabilirdi.

 

Herkes dikkatli olmalı, sürücüler, yayalar… Son söz olarak diyorum ki lütfen trafik kurallarına uyalım.

( Aman Dikkat başlıklı yazı gulden-busra tarafından 27.04.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu