merhabalar..konumuz-BOYABAT panayırı ve sorunları-


eskiden herşey güzel ve bir artısı vardı.düşünüyorumda,şöyle fazla değil 10 -15 yıol öncesine dönüyorum,gerçekten biz "FUAR"düzenliyormuşuzda haberimiz yokmuş.bu yıl da panayırın görüntüsü,pek iç açıcı değil.
kendi fikrimi söylüyorum,asırlık boyabat panayırı diyoruz,kulağımıza o kadar güzel geliyorki,hele hele gurbette iseniz,heyecanlanmamanız mümkün değil.ama davulun sesi,hala uzaktan hoş geliyor.
-boyabat panayırının şu an için hiç bir amacı kalmamıştır.bütün herşey ticaretin dışına çıkmıştır.ticaretin amacı sadece esnafın kar amacı olmamalıdır.tabiki esnafımızın kazanması,hem esnafımız için hem ilçemiz için büyük bir kazançtır.
boyabat panayırı artık tarihteki yerini bir an önce almalıdır ve acil festival (ŞENLİK)haline getirilmelidir.fuar demeye ne yazıkki dilim varmıyor.kimse kusura bakmasın fuarı karşılayacak ne imkanımız var,nede bir komite var.
bana göre festivaller kısa ve kesin çözümdür. festivaller organize işlerdir.şimdi soruyorum( gerçi doğru konuşanı dokuz köyden kovarlar)ama,benim için hiç farketmez,dokuz değil onsekiz köydende kovulsam bildiğimi söylerim eğer bir katkım olabilirse benden mutlu insan olmaz..

1-bu organizasyona kaç kişi öncülük eder.
2-bu organizasyona kaç kişi sponsor olur.
3-bu organizasyonda ne kadar başarılı oluruz.

evet soruların cevabı arana dursun,panayırdan bin kat daha iyi olacağından eminim.
bizimde millet vekillerimiz var,bizimde belediye başkanımız var,bizimde İŞ adamlarımız var.
artık pamuk şekerli,üzüm ekmekli panayırı bitirmek zorundayız. bir sarımsak kadar olamayacakmıyız,
haydi boyabat,bu panayır bu yıl sonuncu olsun,yeni bir sayfa açalım,festivallerde buluşalım.
bakıyorum büyükşehirlerde boyabat princinin esamesi yok. adam diyor ki gönen princimi,allah allah
bende sanıyordumki boyabat princi meşhur,veya benim gönlüm öyle istiyor.
adamlar ,gazete ilanlarıyla,bilbortlarla, yazılı ve görsel medyasıyla,mülki amirleri ve halkıyla kenetlenmiş amaçlarına ulaşmışlar.
düğünlerimizin vazgeçilmezi-keşkek- ne kadar tanıtmışız,boyabat kebabına,taşköprü,çankırı sahip çıkmış.,çemberimiz, sahip çıkabildikmi?.buna benzer bir sürü sorular.ee ne yapmamız gerek?oturup şapkamızı önümüze koymamız gerek,şimdiden gelecek yılın hazırlıklarına başlamak,gerekli davetiyeleri,gerekli yerlere ,organizasyon komitesi kurup acilen hayata geçirmektir.inşallah o günleri hep beraber yaşar,ilçemizdeki böyle güzel işlere imza atan yetkilileri, boyabat halkı olarak cani gönülden kutlarız.


mehmet sancak
duyguların şairi
boyabat’lı.
06-10-2010-
( Boyabat Panayırı Ve Sorunları. başlıklı yazı Mehmet Sancak tarafından 7.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.